Подробно обяснена, няма как да не е най-сполучливата супа топчетаНеобходими

...
Подробно обяснена, няма как да не е най-сполучливата супа топчетаНеобходими
Коментари Харесай

Сполучлива супа топчета

Подробно обяснена, няма по какъв начин да не е най-сполучливата чорба топчета

Необходими Продукти

● кайма - 250 г
● ориз - 4 с.л.
● яйца - 1 бр.
● лук - 2 глави
● моркови - 2 бр.
● картофи - 4 бр.
● чушки - 1 бр.
● фиде - 2 гнезда
● кисело мляко - 3 с.л.
● брашно - 4 с.л.
● магданоз
● листа от целина
● сол
● черен пипер - млян
● червен пипер - сладостен
● кимион - млян
● чубрица
● мащерка
● сминдух
● куркума - доста малко и босилек
● пилешки бульон - 1 кубче

Начин на подготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода в съответствие 1:3, до момента в който всмуква водата, след което се оставя да се охлади.

През това време приготвяме зеленчуците и бульона. Режем лука на дребно, картофите на кубчета, морковите на шайби, а чушките - на едро, накълцваме магданоза и целината. В тенджера запържваме поредно морковите, лука, прибавяме сол, черен и червен пипер, по-късно и картофите дружно с дребно количество куркума.

Доливаме с вода, тъй че тенджерата да се изпълни на 3/4, с цел да ни остане място и за топчетата. Периодично обираме пяната. Добавяме и кубчето пилешки бульон.

Докато картофите се посварят, овкусяваме каймата, със сол, черен пипер, кимион (много малко), мащерка (също малко) и чубрица. Отделяме жълтъка от белтъка на яйцето. Смесваме каймата с към този момент изстиналия ориз и белтъка, а в обособена купа - жълтък с киселото мляко - тях ще използваме за застройката. В каймяната примес слагаме и по-голямата част от целината и магданоза.

Оформяме топчета за чорба, като ги овалваме леко в брашното. В супата прибавяме нарязаната чушка, а след това с лъжица пускаме и топчетата. Добавяме и останалите подправки, най-после слагаме фидето. Чушката и фидето се поставят към края, с цел да не се преварят.

В бездънен тиган загряваме малко олио и в него слагаме остатъка от брашното, в което сме овалвали топчетата. Още преди да е станало златисто, понижаваме огъня и сипваме при непрекъснато бъркане жълтъка с киселото мляко. Към тях доливаме с черпак и течност от супата топчета. Застройваме, като изливаме цялото наличие на тигана в тенджерата отново при непрекъснато бъркане.

Накрая поръсваме с останалите магданоз и целина сполучлива чорба топчета.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР