Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер

...
Подразделението за изкуствен интелект на Google, ръководено от главния инженер
Коментари Харесай

Google ще инвестира над $100 милиарда в изкуствен интелект

Подразделението за изкуствен интелект на Гугъл, ръководено от основния инженер Хасабис, разгласи невиждана инвестиция в размер на над $100 милиарда в изкуствен интелект (AI).

Този забележителен финансов ангажимент акцентира позицията на Гугъл като водещ вложител в региона на AI в международен мащаб, изпреварвайки съперници като Microsoft.

Съобщението, направено по време на събитие на TED във Ванкувър, е знак за стратегическия фокус на Гугъл върху потреблението на трансформационния капацитет на AI за стимулиране на нововъведенията в разнообразни браншове.

Хасабис посочи голямата изчислителна мощност на Гугъл като решителен фактор за напредъка на напъните за проучване и развиване на AI. Тази изчислителна мощност освен отличава Гугъл от нейните съперници, само че и слага компанията отпред на революционни открития в региона на изкуствения разсъдък.

Освен това Хасабис акцентира по-широките последствия от AI оттатък софтуерния прогрес, като уточни капацитета му да катализира обилни научни пробиви.

Въпреки провокациите, подбудени от шумотевицата и спекулациите към AI и криптовалутите, Гугъл остава непоколебима в уговорката си да предизвиква същинските научни проучвания и да подтиква напредъка в тази област.

Обявяването на монументалната инвестиция на Гугъл в региона на изкуствения разсъдък бележи основен миг в продължаващата еволюция на бранша.

Със забележителните си финансови запаси и софтуерни благоприятни условия Гугъл е подготвена да оформи бъдещето на проучванията и разработките в региона на изкуствения разсъдък, проправяйки пътя за новаторски решения, които биха могли да предефинират промишленостите и да подобрят човешкия опит.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР