Подразделението за изкуствен интелект DeepMind на Alphabet представи инструмент с

...
Подразделението за изкуствен интелект DeepMind на Alphabet представи инструмент с
Коментари Харесай

Изкуственият интелект започва да пише филмови и театрални сценарии от кратко описание на идеята

Подразделението за изкуствен интелект DeepMind на Alphabet показа инструмент с изкуствен интелект, наименуван Dramatron, който може да сътвори цялостен план на сюжет на филм, ефирен сериал или пиеса въз основа на един-единствен ред изложение на концепцията за творбата. Създателите, които го тестваха, нарекоха работата на Dramatron посредствена, само че бяха впечатлени от качеството на детайлите в работата.

Dramatron в някои връзки е сходен на ChatGPT, който беше показан неотдавна. Подобно на ChatGPT, логаритъмът Dramatron основава безапелационни и поредни текстове. Но в тази ситуация с " изкуствения драматург " разработчиците отиват по-далеч и го научават да основава подробни описания тук-там, герои и обстановки. С помощта на Dramatron получавате цялостна чернова на сюжета, която може да бъде редактирана до най-малкия подробност и пренаписана, с цел да се в профил всяко явно плагиатство.
-->
Работата с Dramatron на страницата на GitHub изисква вписване и приемане на два API ключа: един за задаване на задания (API OpenAI) и различен за надзор на текста (API Perspective). В тестването на инструмента взеха присъединяване петнадесет писатели. По-късно всички те обявиха, че не биха употребявали Dramatron за сериозна работа в творчеството си, толкоз шаблонни са били героите, обстановките и разговорите. Въпреки това сходен изкуствен интелект, даже и за тях, би бил потребен за основаване на по-пълна картина на света и за бърза инспекция на други сюжетни ходове и за въвеждане на нови герои. Освен това Dramatron може да се окаже потребен за " генериране на креативен хрумвания ".

Един от участниците в изследването сложи четири пиеси, написани от изкуствен интелект. За задачата текстът е доста редактиран от човека-автор, а актьорите импровизират на сцената, което придава на творбата с изкуствен интелект понятен за публиката смисъл. Затова можем да приемем, че инструментът ще откри своята аудитория. Все още стои въпросът за авторството. Но дано с това се заемат юристите, декларира писателя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР