Подразделение на руските специални части в Черниговска област в Северна

...
Подразделение на руските специални части в Черниговска област в Северна
Коментари Харесай

Руски специални части плениха модернизирани украински танкове край Чернигов

Подразделение на съветските специфични елементи в Черниговска област в Северна Украйна плени група осъвременени танкове от НАТО. Eкипажите са се оттеглили без опозиция, излиза наяве от видео, оповестено от съветското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3613
Видеото демонстрира група от четири украински танка Т-64БВ, изоставени от екипажите си. На фрагментите се виждат боеприпасите вътре в танка, заредени в автомата на товарача. Бойните машини нямат забележими повреди.

Според съветското министерство на защитата, за разлика от главните бойни машини, тези украински танкове са оборудвани с нощни термовизионни мерници и устройства за наблюдаване, както и с информационно и навигационно съоръжение от НАТО.

На разследващата група е предоставена да извърши разузнаване на сектор от терена на автомагистрала Чернигов-Гомел. По време на разузнаването беше разкрито местоположението на две единици танкове Т-64БВ. Екипажът на танковете не е оказал опозиция - те са се отдръпнали.

“Това съоръжение е доставено на пункт за краткотрайно разполагане “, разяснява войник от групата на специфичните елементи.

Военният прибавя, че транспортните средства са изцяло въоръжени и подготвени за приложимост. По думите му елементи на съветските въоръжени сили са се укрепили на автомагистралата в стратегически значимото направление Чернигов-Гомел, което е дало опция за гладко превозване на товари и военна техника.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР