Подправките могат да променят вкуса и аромата на ястията. Казват,

...
Подправките могат да променят вкуса и аромата на ястията. Казват,
Коментари Харесай

Най-мощните подправки за повишаване на имунитета

Подправките могат да трансформират усета и аромата на ястията. Казват, че вярно подбраните подправки са тайната на вкусните гозби. Но с изключение на с кулинарните си качества някои от тях се славят и с изгодите си за човешкото здраве. Кои са най-мощните подправки за увеличаване на имунитета?

Джинджифил

Известно е, че джинджифилът усъвършенства храносмилането и има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което го прави мощен имуностимулатир. Освен това предотвратява кашлица и простуда. Чаят от джинджифил е прочут и с лекуването на болки в гърлото и елементарни настинки.

Чесън

Чесънът е доста мощен антимикробен сътрудник, който има подобряващи имунитета резултати. Препоръчително е да го нарежете на ситно и да го сдъвчете недопечен. Също можете да го добавяте в салата от свежи зеленчуци, студени супи, да вземем за пример доматена чорба, както и гаспачо.

 Черен кимион за висок имунитет

Черен кимион

Това е добър източник на антиоксиданти. Тези семенца имат антимикробни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Те оказват помощ за повишение на имунитета и предизват огромен интерес в сезоните на настинки и грипове. Могат да се одобряват независимо или да се прибавят като поръска на печива - вити баници, питки, погачи, а също и към разнообразни салати.

Куркума

Тази жълта подправка е противовъзпалителна и мощен антиоксидант. Куркумата е постоянно срещана индийска фалшификация, която се прибавя към предписания за къри. Освен това златното мляко с куркума успокоява гърлото при кашлица и настина. Действа имуностимулиращо и зареждащо за цялото тяло.

 Куркума при простуда

Черен пипер

Черният пипер е доста известна корекция. Може да се прибавя на печено месо. Или на разнообразни салати и обичани супи. Подходящ е за всевъзможни типове ястия. Притежава противовъзпалителен резултат и е мощен имуностимулатор. Черният пипер, признат дружно куркума, е извънредно добра концепция, защото пиперинът, който се намира в черния пипер, усъвършенства усвояването на куркумин от куркума.

Подправките са висок имунитет са ароматни и завладяващи. За да се радвате на положителни защитни мощни, добавяйте ги постоянно в яхнии, сосове, паста, ястия с кайма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР