Подпорната стена на плаж Алепу може да не бъде съборена,

...
Подпорната стена на плаж Алепу може да не бъде съборена,
Коментари Харесай

Подпорната стена на Алепу може да не бъде съборена, а зарита

Подпорната стена на плаж „ Алепу ” може да не бъде съборена, а просто зарита. Това мнение изрази пред Нова тв вицепремиерът и министър по околната среда Борислав Сандов.

„ Ще би трябвало да се направи разбор. Според мен би трябвало да се рекултивира и да се възвърне доколкото е допустимо естествената зона там ”, сподели Сандов.

„ Представете си по какъв начин бива зарината - по този начин ще извършва функционалностите си на подпорна стена и в същия миг няма да може да бъде превърната в хотел. Според мен няма нужда от сриването, само че дано кажат и специалистите ”, сподели Сандов.

Той изясни, че каквото и да се реши, всичко ще се заплати от този, който е направил нарушаването. „ Ако се окаже в съда, че страната е подвела притежателя, тогава страната ще заплати ”, сподели Сандов.

Относно автомагистрала „ Хемус ”, Сандов сподели, че минава в идващия програмен интервал, в случай че желаеме да се строи с европейски средства. „ Би трябвало да е подготвена в границите на идващия програмен интервал 2021-2027 година ”, сподели Сандов. „ Оперативната стратегия дава три години спомагателен период за осъществяване на планове, тъй че най-късно до края на десетилетието ”, сподели Сандов.

Относно АЕЦ „ Белене ” той сподели, че ще се направи разбор за нуждата от нуклеарни мощности.

„ Твърде доста пари се изхарчиха за нещо, за което няма време, нямаме и потребност от това. На нас ни би трябвало бърза промяна в енергетиката ”, сподели Сандов.

Относно въглищните централи Сандов сподели, че с Европейска комисия се разисква промяна на задачите от „ затваряне на въглищните райони ” към задачата „ понижаване на излъчванията ”.

„ Над 5 милиарда влизат в бюджета предходната година от квотите излъчвания. Идеята е да ги влагаме в енергийния преход ”, сподели Сандов.

Освен това се възнамерява национална акция за залесяване. „ Целта е 100 милиона дървета до 2030 година. Има обезпечено финансиране за началото на тази акция ”, сподели Сандов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР