Подполковник Азатбек Омурбеков, командир на 64-та мотопехотна бригада на руската

...
Подполковник Азатбек Омурбеков, командир на 64-та мотопехотна бригада на руската
Коментари Харесай

Дяволът си има име - Азатбек Омурбеков! Той е наредил да избиват невинни, жени и деца в Буча

Подполковник Азатбек Омурбеков, пълководец на 64-та мотопехотна бригада на съветската войска, е виновен за клането на цивилни в Буча. Това демонстрират данни на Украйна.

Подполковник Азатбек Омурбеков, за който се счита, че е към 40-те, беше разпознат от InformNapalm, украинска група, която следи съветските военни и специфични служби и която оповести домашния му адрес, е-поща и телефонен номер, предава БГНЕС.

На редките фотоси на Омурбеков, които могат да се видят обществено, се вижда, че той е с униформа, шапка и две звезди на пагоните на раменете, които бележат чина му. Също по този начин на една от фотосите, които се популяризират в обществените мрежи, се вижда Омурбеков със духовник на Руската православна черква. Според медиите фотографията е направена през ноември 2021 година в Хабаровск, когато е получил благословия от свещеника.

" Историята демонстрира, че множеството борби водим с душите си. Оръжията не са най-важното нещо. Църквата е място, където можем да се причестяваме и да се подготвим за идните събития ", написа английският вестник " Таймс ", наричайки Омурбеков " касапинът от Буча ".

Официалните данни за службата му в съветската войска демонстрират, че през 2014 година за изключителни заслуги той е награден от съветския заместник-министър на защитата Дмитрий Булгаков.

В Украйна се счита, че той е виновен за военните закононарушения и проведеното ликвидиране на дами и деца в Буча. Омурбеков е отпред на частта, която е взела участие в завладяването на този град, а до края на март е длъжен да държи града, на към 25 км от Киев, под съветски надзор.

Омурбеков и неговото поделение напуснаха Буча , откакто Русия разгласи, че е приключила първата фаза от война та и че фокусът на съветската войска се измества към " цялостното избавление на Донбас ", район на изток от самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики.

Според предходни изказвания на съветското министерство на защитата, Омурбеков и неговата 64-та мотопехотна бригада са напуснали Украйна и са в Беларус. Украинското разузнаване твърди, че неговите войски, а евентуално и той, могат да се върнат на фронтовата линия. Според техните данни те скоро би трябвало да се реалокират в Белгород в Западна Русия, преди да бъдат изпратени в битка на горещи точки като Харков.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР