Подписката за спасение на парк Отдих и култура“ внесоха от

...
Подписката за спасение на парк Отдих и култура“ внесоха от
Коментари Харесай

Внесоха подписката против застрояването на парка до Гребната база, искат извънредна сесия

Подписката за избавление на парк „ Отдих и просвета “ внесоха от Гражданската инициаива „ За ПАРКА “

1179 души са подкрепили с подписа си предложенията на Инициативата за избавление от застрояванена близо 81 дка до Гребната база.

От „ За ПАРКА “ упорстват за смяна на предназначението на имота и превръщането му в зелена повърхност, за отчуждаване на терена и за поддържането на имота като парк за публично прилагане.

Предоженията се чака да бъдат разисквани на изключителна сесия на Общински съвет на Пловдив, която да се свика в едномесечен период.

Припомням, че кметът Здравко Димитров издаде заповед за съставяне на комисия от специалисти и общински съветници, които да договарят със притежателите на противоречивия имот в парк „ Отдих и просвета “.

На 24 ноември, макар митинга на десетки пловдивчани, Общински съвет одобри новия Общ организационен проект, който разрешава отчасти застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с жилищни здания на по 3 етажа. Против гласоподаваха единствено от групата на Демократична България Пловдив и самостоятелните съветници Слави Георгиев и Георги Величков.

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев към този момент разгласи, няма да върне за ново разглеждане решението на Общински съвет за Общ устройствен план на града. Причината – Законът за устройство на територията изключва тази опция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР