Подписах решение за сливане на Националната детската болница и болница

...
Подписах решение за сливане на Националната детската болница и болница
Коментари Харесай

Кацаров: След 6 до 8 месеца деца ще се лекуват в лукса на бившата правителствена болница

Подписах решение за обединение на Националната детската болница и болница " Лозенец ". Това е началото на един развой, като след 6 до 8 месеца, децата ще могат да се лекуват в разкош, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия здравният министър Стойчо Кацаров. Подписаното през днешния ден от него решение стана причина за митинги на работещите в някогашната държавна болница лекари.

Според Кацаров те са подведени от неправилно показана от управлението информация. Ръководството на болничното заведение ще загуби работа като ръководители, само че могат да продължат да работят като доктор. Заслужена ще изгубят управителните си позиции, тъй като финансовите резултати на болница " Лозенец " са неприятни ", добави здравният министър. Той добави, че след няколко седмици Националната детска болница и болница " Лозенец " ще имат общо управление и един ръб на шефовете.

Кацаров уточни, че и сега някогашната държавна болница " Лозенец " може да лекува деца, тъй като разполага с педиатрия. Отделението ще се укрепи от педиатри от националната детска болница, като изискванията за лекуване ще се трансформират незабавно, а не след 5-6 години, колкото евентуално ще отнеме построяването на нова постройка.

Решение за нов корпус, в който да се настани националната детска болница в бъдеще, към този момент.

" Правителствена болница е особеност, анахронизъм от тоталитарната страна. Това е най-луксозната постройка на болница в страната, а децата са в мизерията ", уточни Кацаров. Според него с решението за градеж и на нов корпус, в който за се реалокира детската болница, ще се оформи голям медицински център, който ще е най-добре оборудваният в България.
Цялата история по проблема четете

Защо Кацаров е удовлетворен, че антикорупционната комисия ревизира поръчка на Министерство на здравеопазването, четете
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР