Подписах договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот към Столичната

...
Подписах договор за безвъзмездно прехвърляне на държавен имот към Столичната
Коментари Харесай

Терзиев подхвана гробищата

Подписах контракт за безплатно прекачване на държавен парцел към Столичната община. Имотът се намира в регион „ Връбница “. Тези близо 52 дка ще ни разрешат да разтеглим гробищния парк „ Бакърена фабрика “. Това написа в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

Той изясни, че на новата територия от Общината ще желаят да се направи облагородяване с водоснабдяване и алеи, като това няма да стане бързо, тъй като направена преди година геоложка експертиза демонстрира, че равнището на водите в терена са високи.

" Ще ангажираме специалисти, които да предложат вероятни решения ", добави Терзиев и обърна внимание, че приемането на този парцел е решено от Столичния общински съвет още през 2016 година, само че от този момент до през днешния ден никой не е направил нищо това да се случи. 

Столичният кмет разясни, че последното уголемение на Централните гробища ще бъде запълнено до 2025 година, като ще е нужна доста работа за обезпечаване на терени за създаване на спомагателни паркове. Терзиев написа, че незабавно ще се подхващат дейности за възстановяване на контрола върху изпълнителите на дейностите за поддръжка на зелените пространства в гробищните паркове. На среща с компания „ Егида-София “ кметът ще изиска по-организирана и ефикасна защита на гробищата, с цел да спре разрушаването на паметниците и измамите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР