Подозирана, но добре прикривана истина за кандидат-кметицата на София Ваня

...
Подозирана, но добре прикривана истина за кандидат-кметицата на София Ваня
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: Родът на Ваня Григорова – етнически цигани-мюсюлмани

Подозирана, само че добре прикривана истина за кандидат-кметицата на София Ваня Григорова разкриха източници на Narod.bg от обкръжението на Корнелия Нинова. Синдикалистката Ваня Григорова е родена през 1978 година, тогава майка й Антоанета е единствено на 17 години. Родената на 20 април 1961 година Антоанета Иброва Яшарова е щерка на Ибро Батов Яшаров – етнически ром с мохамеданско изповедание – публикуваме акта му за раждане. През 60-те години Ибро трансформира името си на Кирил, сменя името и на щерка си.

 Актът за раждане на дядото на Ваня Григорова – Ибро Батов Яшаров

Ваня Григорова старателно крие произхода си и в никакъв случай обществено не е признавала, че от семейство на етнически роми. Тя е родена и отраснала в кв. „ Христо Ботев “, тъкмо в средата на ромското гето, на ул. „ 506-а “.

Официалната биография на Григорова е много постна и започва с това, че е почнала  трудовия си живот като чистачка в учебно заведение и служащ във верига за бързо хранене. През 2011 година Ваня Григорова е потърсена от вестник „ Дума “, с цел да разяснява напрежението в ромските махали, зародило след убийството на млад мъж в Катуница, обвързвано с цар Киро.

 Актът за раждане на майка й Антоанета

Тогава доста от ромските махали бяха под защита от жандармерията поради зародили в цялата страна митинги. Григорова разяснява напрежението в квартал „ Христо Ботев “, в който живее и е показана като човек, който „ в този момент работи в неправителствения бранш като координатор на стратегия “.

Името на неправителствената организация, упомената доста пъти в биографията й, не се открива елементарно. Вероятно, тъй като организацията е всевластната „ Отворено общество “. Името на Ваня Григорова се открива като създател на отчет за осъществяване на Плана за десетилетието на ромското включване през 2012 година

Реклама

 Майката Антоанета

Ваня Григорова става и ръководител на ултра левичарското съдружие „ Солидарна България “, което през 2018 година излиза със мнение, в което осъжда неприемането на Истанбулската спогодба от България.

В него се споделя: „ около разногласията за превода на новото разбиране „ джендър “ и разпалването на страха да не би да ни „ завладяват иранските травестити “ с влагането и на спомагателен подтекст в мястото, на което конвенцията е подписана, напълно в миманса останаха повода за нейното основаване и главните ѝ цели “.

От предоставените на Narod.bg данни от околните на Корнелия е видно, че лидерката на Българска социалистическа партия искрено ненавижда кандидат-кметицата си. Драмата се потвърждава и от мнението на интимно близкия до Нинова политолог Калоян Методиев, който нападна фронтално Ваня Григорова за, съгласно него, обилната акция, която организира.

Това не било нито работническо, нито обществено. А всички са наясно, че през фейсбука на Калоян Методиев приказва Корнелия Нинова…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР