Подобряването на условията за работа на бизнеса също и намаляването

...
Подобряването на условията за работа на бизнеса също и намаляването
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Намаляването на административната тежест е ключов приоритет, премахнахме 19 документа

Подобряването на изискванията за работа на бизнеса също и намаляването на административната тежест са основен приоритет в активността на министерството. С промени в Закона за туризма бяха отстранени 19 типа документи, а в този момент работим по въвеждането на лицево различаване. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на конгрес пред Жени ГЕРБ, който се организира във Велинград. Тя изясни, че Министерството на туризма ще е една от първите администрации, които ще вкарат за бизнеса опция с изключение на електронен автограф да се употребява и лицева идентификация при подаване на документи.
 1  2  3
Важен план за нас е създаване на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която има за цел да събира данни от всички места за настаняване за всички нощувки, осъществени в тях в действително време и по предпазени канали, съобщи министърът. И посочи, че се чака демоверсията на системата да бъде подготвена през януари, а цялостното й действие в местата за настаняване да стане до месец май. ЕСТИ ще се управлява от министъра на туризма, достъп до нея ще имат кметовете, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите – съгласно техните пълномощия. Представителите на сектора и шефовете на хотелите, които вкарват данните ще могат да „ виждат “ единствено техните профили, тъй че оптимално се подсигурява отбраната на персоналните данни.

Информацията, която ще се проучва посредством ЕСТИ е значима и за следването на задачите за устойчивото развиване на туризма, за планирането и построяването на инфраструктура и за поощряване на успеваемостта при потреблението на туристическите запаси, изясни още министър Ангелкова.

Друг образец за сполучливо внедряване на дигитализацията в туризма е основаването на платформата и мобилно приложение iLoveBulgaria, сподели министърът. И посочи, че платформата съдържа информация за туристически обекти и услуги и разрешава намирането им в действително, което способства за популяризирането на бранд България.

Международни разбори демонстрират, че значение на интернет и смарт устройствата непрестанно нараства, като трансформира метода на живот на хората и държанието им като туристи, уточни министър Ангелкова. Тя осведоми, че консуматори на интернет по целия свят са близо 4,2 милиарда демонстрират данните до октомври тази година, базирайки се на данни на международната организация We are social. Около 3,4 милиарда души по света употребяват обществените медии, като за месеците от септември 2017 до октомври 2018 година са нарастнали с 10%. Ползвателите на мобилни телефони са над 5,1 милиарда души, като множеството от тях имат смарт телефон.

Промените в потребностите на клиентите и световните трендове принуждават туристическия бранш да приспособява бизнеса и управническите си модели, с цел да отговорят на потребностите на клиентите, разяснява министър Ангелкова.

Министърът съобщи още, че съгласно СОТ интелигентната дестинация сплотява в една тактика технологии, нововъведения, резистентност, досегаемост и обобщава целия цикъл на едно туристическо пътешестване от подготовката и организацията до отзивите за прекарването. Те са от основно значение за трансформацията на туристическия бранш, да вземем за пример биха могли да улеснят ръководството на туризма за бизнеса, само че и да подобрят достъпността на услугите за туристите, добави още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР