Подобряване на условията в училище по отношение на превантивните мерки

...
Подобряване на условията в училище по отношение на превантивните мерки
Коментари Харесай

Пореден протест на учениците в Гърция заради мерките срещу коронавируса

Подобряване на изискванията в учебно заведение във връзка с превантивните ограничения за отбрана от ковид и понижаване на броя на учениците в класните стаи. Това бяха част от настояванията, с които предходната седмица учащите се в Гърция излязоха на митинг. Същото се чака да се случи и през днешния ден в множеството градове в страната, оповестява МИА.
Повече от 800 учебни заведения в Гърция не действат обикновено, защото 148 са отчасти затворени поради регистрирани случаи на COVID-19. В други към 700 не се организира образователен развой и са затворени, защото са окупирани от възпитаници, които упорстват да бъдат изпълнени настояванията им, свързани с превантивните ограничения против ковид.
В затворените поради окупацията учебни заведения през днешния ден стартира наложително отдалечено образование, съобщи министърът на образованието Ники Керамеос. Тя акцентира, че в съботните дни и по време на празници ще бъдат наваксани всички пропуснати часове.
Министърът счита, че всяка позиция и мнение са законни, само че разговорът би трябвало да се реализира с отворени учебни заведения.
„ Не може който и да било да пречи на достъпа до образование”, сподели Керамеос.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР