Подобно на политиците, и ние често прехвърляме отговорностите на другите.

...
Подобно на политиците, и ние често прехвърляме отговорностите на другите.
Коментари Харесай

Малките промени, които всеки може да направи в полза на климата

Подобно на политиците, и ние постоянно прехвърляме отговорностите на другите. Такъв е казусът и с световното стопляне, против което би трябвало да се надигнем всички, освен обособените държавни управления, огромните компании и известните персони.
 Климатичните промени, резултатът върху човечеството и какви са същинските му размери
Притеснителният мащаб на резултата от климатичните промени

Никой не е пощаден

Всеки субект на Земята отделя нездравословни излъчвания и може да се включи в опазването на климата, стига да предприеме някои промени във всекидневието и метода си на живот. И от MSN припомнят за някои от тях, като цитират рекомендациите на лекар Нийл Джегингс, учен от Имперския лицей в Лондон.

Признаваме, че топлоизолацията на дома и смяната в метода на отопление не е по джоба на всеки, само че несъмнено има значение. И до момента в който прекосяването от газ или нафта на електрическа термопомпа да вземем за пример е по-сложно, то можем най-малко да изключваме осветлението и уредите , когато не се употребяват.
 Снимка 551543

Животновъдството основава 14% от всички парникови газове, като говедата са с максимален принос. Най-простият и ефикасен метод да ограничим отрицателния резултат от тях е като понижим потреблението на месото и млечните артикули . в диетата си, изключително аленото месо като агнешко и говеждо месо.
 Нидерландия, отделянето на амоняк и радикалните проекти на страната за понижаване на добитъка
Радикалните проекти на Нидерландия за понижаване на добитъка

На какво се дължи това

А спрем ли да изхвърляме храната , която ни идва допълнително, освен ще спестим средства, само че в допълнение ще ударим едно рамо в битката против световното стопляне.

И колкото и да си мислим, че този трик не би оказал кой знае какъв резултат, от английската благотворителна организация Waste & Resources Action Programme са пресметнали, че в международен мащаб се прахосва сред 25% и 30% от храната.
 Снимка 551544

Въздушният и наземният превоз са отговорни за съвсем 1/4 от световните излъчвания на въглероден диоксид. И макар че за някои напредването пеш или с велосипед е немислимо заради куп аргументи, всяка една дребна стъпка в тази посока би оказала позитивно въздействие върху климата.

По-честите разходки до магазина или споделените пътувания с кола дружно с другари, съседи или сътрудници са най-малкото, което може всеки от нас да направи. При първа опция, несъмнено.
 Снимка 551545

Електрическите коли също са вид, само че към момента са скъпи и най-екологични са моделите, които се задвижват с източници на зелена сила, като слънцето или вятъра.

За производството на един чифт дънки са нужни 3781 литра вода, съгласно Програмата на Организация на обединените нации за околната среда. Изчислението е направено, като взети поради всички индустриални разноски - от обработката на памука до превозването им в магазина.
 Есента, летните облекла и по какъв начин да продължим да ги носим и през по-студените месеци
Как да носим летните облекла и през есента

Модни трансформации

Ето за какво първо е добре да не се затрупваме с непотребни дрехи и да се опитаме да ги носим по-дълго. И вместо с лека ръка да ги изхвърляме на боклука, може да ги сменяем, с други, щом ни омръзнат. Много компании към този момент оферират и облекла чартърен, което оказва помощ за понижаване на отпадъците в стилната промишленост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР