Подобни политици, които рисуват някакви неща по дъската, а в

...
Подобни политици, които рисуват някакви неща по дъската, а в
Коментари Харесай

Вдигнахме пенсиите - Борисов да не се притеснява да се пенсионира

Подобни политици, които рисуват някакви неща по дъската, а в това време 12 години не са си свършили работата, би трябвало да бъдат пенсионирани.

Така Венко Сабрутев от „ Продължаваме Промяната “ отговори  в студиото на bTV на обвиняванията на Делян Добрев от ГЕРБ, че кабинетът „ Петков “ е купил газ от швейцарски медиатор – благосъстоятелност на „ Газпром “.

Сабрутев бе безапелационен, че такива политици, които са лъгали непрекъснато по малкия екран, че са обезпечили диверсификацията на България – т.е. доста на брой снабдители с релативно еднакъв дял на доставките, а в това време 90% от газа ни е бил от " Газпром ", не би трябвало да са повече в политиката.

„ Не мога да схвана за какво хора като Бойко Борисов се тормозят да се пенсионират? Ние вдигнахме пенсиите! “ – разяснява Сабрутев. След това съпостави Бойко Борисов с ветропоказател и изясни какво има поради:

Вие си спомняте в първите дни от газовата рецесия какво сподели Борисов – плащайте в рубли. Но като гледаме протичащото се в Германия, дали това е работещ модел? Дори и в случай че се одобряват изискванията за заплащане в рубли, това не е гаранция, че доставките няма да бъдат спрени. В Германия започнаха да заплащат в рубли и още веднъж им стопираха газа. Какво да създадем? Да наведем главата, както Борисов правеше? Да отидем с едно кученце да се поклоним в Москва, с цел да можем да имаме газ за още няколко седмици?

След това Сабрутев обърна внимание, че от „ Газпром “ са спирали газа през 2009-а и през 2012-а година, поради което и в този момент служебният кабинет не може да бъде сигурен, че от съветската компания няма отново да създадат същото по средата на зимата.

Представителят на " Продължаваме Промяната " напомни те какво са създали по време на мандата си - договорили всички количества природен газ, които са нужни за българската стопанска система. Намерили доста на брой снабдители, в това число и седем танкера от Съединените щати.

" После от служебния кабинет чухме разнообразни послания. Първо, че тези танкери не са ни нужни, второ - че няма къде да ги разтоварим, трето – че са ни доста скъпи. Въпросът е дали бяха направени нужните старания, с цел да се намерят слотове за доставките. Истината е, че когато ние предавахме ръководството, слотове имаше " - акцентира Сабрутев.

Борислава Кирилова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР