Подобни паник-лъжи наливат вода в мелницата на умнокрасивите, смята консерваторът

...
Подобни паник-лъжи наливат вода в мелницата на умнокрасивите, смята консерваторът
Коментари Харесай

„Аз съм българче“ с украинско знаме се оказа фейк

Подобни паник-лъжи наливат вода в мелницата на умнокрасивите, счита консерваторът Кристиян Шкварек

Истерията, обхванала обществените мрежи, където стотици се възмущават, че стихосбирката на Иван Вазов „ Аз съм българче “ е илюстрирана с дете, чийто пуловер прилича украинското знаме, се оказа стихия в чаша вода.

Самият създател на обложката Борис Стоилов признава, че книжката е издадена преди повече от 20 години, когато тематиката „ Украйна “ въобще не е на дневен ред. И цветовете на детския пуловер не вършат никаква отпратка към украинското знаме.

Освен бурни реакции на неодобрение, подправената вест провокира и апели за протест на издателство „ Хермес “, отпечатало стихосбирката. Това принуди издателството да изясни, издателството излязоха с позиция, че „ корицата на книгата и художественото й оформление са правени през 2002 година, а книгата се продава към този момент 22 години с това оформление и всеки опит за обвързването им с сегашни политически събития е неудобен. “

Неотдавна в мрежите се завъртя и различен фалшив – че министерството на образованието ще отстранява от учебниците Вазовото стихотворение.

Подобни паник-лъжи наливат вода в мелницата на умнокрасивите, които на този декор звучат като глас на разсъдъка, счита Кристиян Шкварек, ръководител на фондация „ Консервативно общество “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР