Подмяната на топломерите в домовете на софиянци и контролът, който

...
Подмяната на топломерите в домовете на софиянци и контролът, който
Коментари Харесай

Законно ли е да плащаме от джоба си за подмяна на топломерите

Подмяната на топломерите в домовете на софиянци и контролът, който " Топлофикация " упражнява върху компаниите за топлинно счетоводство - това ще е една от тематиките на идна среща на кмета на София и Общинския съвет с управлението на общинското сдружение, предава репортерът ни Цветелина Стоянова от БНР.
 
Столичани пишат до общински съветници, че компаниите за топлинно счетоводство принуждават клиентите да подменят работещи топлоизмервателни уреди, инсталирани на радиаторите.
 
" След 10-годишна употреба да подменят тези уреди. Гражданите са задължени да ги заплатят по цена, посочена от компаниите. Не е законосъобразно на тези уреди да има печат на компанията, която обслужва отчитането ", изяснява общинският консултант Грети Стефанова..
 
В отговор на сигнала, изпратен до кмета на София, от топлофикацията не дават съответни отговори дали промяната е правомерна.

Задължително дистационно отчитане на вода и парно до 2027г.

" Те даже не дават отговор за какво изпращат измервателните уреди от абонатната станция от София в касетки за кисело мляко да се ревизират в Бургас ", добави общинският консултант.
 
 istock istock
Законна ли е промяната на топломерите и по разпоредбите ли се прави ще стане ясно през седмицата. Вече е планувана среща със столичната топлофикация.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР