Подмишниците са сред най-невидимите части на тялото. Но въпреки това

...
Подмишниците са сред най-невидимите части на тялото. Но въпреки това
Коментари Харесай

4 лесни стъпки за гладки и красиви подмишници

Подмишниците са измежду най-невидимите елементи на тялото. Но все пак изискват грижи - изключително в случай че се стремим да бъдат чисти и гладки, изключително в горещите летни месеци.
 Кой е по-ефективен при потене - гликоловата киселина или дезодорантът
Кой е по-ефективен при потене - гликоловата киселина или дезодорантът

Какво споделят експертите

И в случай че желаеме да избегнем раздразнената, неравномерна кожа, която постоянно остава след използването на самобръсначката, е добре да следваме няколко елементарни правила. Ето кои са те, съгласно сертифицираните кожни лекари, до които се допитват от Byrdie.

Ексфолиране

Ако задачата ни е гладка кожа, ексфолирането би трябвало да бъде наложително част от рутинната грижа. То спомага за премахване на мъртвите кожни кафези, които могат да запушат порите и предизвиква синтеза на колаген.
 Снимка 624886

За задачата е добре да се употребява гальовен химически ексфолиант, основан на салицилова, млечна или гликолова киселина. Той е за предпочитане пред физическия - артикул с дребни абразивни частици, с цел да не се травмира в допълнение деликатната кожа на подмишниците. Може да се ползва един или два пъти седмично.

Овлажняване

Овлажняването е от решаващо значение за всяка част на кожата. Специалистите предлагат след душ да нанасяме хидратиращ лосион или крем в региона на подмишниците. Това ще спомогне за усмиряване и омекотяване на кожата и ще я направи по-малко склонна към раздразнения и възпаления.
 Снимка 624888

Бръснене

Понякога бързаме и прибягваме до така наречен " изсъхнало " на подмишниците. Но специалистите са безапелационни: в никакъв случай не би трябвало да отстраняваме косми от която и да е част от тялото си без артикули за грижа за кожата. Те предлагат потреблението на най-обикновен гел за бръснене, а самата самобръсначка е добре да се сменя постоянно.

Лазерна епилация

Това сигурно е положително и трайно решение за гладки подмишници. Изисква повече време, старания и най-много средства, само че сигурно ще подсигурява гладка кожа и трайни резултати.
 Защо изобщо сме почнали да се обезкосмяваме
Защо изобщо сме почнали да се обезкосмяваме

Дарвин има пояснение и на този въпрос

Според кожните лекари, лазерната епилация в региона на мишниците нормално лишава към шест месеца, като визитите са на всеки четири-шест седмици според от типа на косъма. При някои хора резултатите са бързи и забележими, до момента в който други се сблъскват с по-упорити косми, които изискват повече визити.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР