Подкрепян от Русия сепаратистки лидер в Източна Украйна заяви днес,

...
Подкрепян от Русия сепаратистки лидер в Източна Украйна заяви днес,
Коментари Харесай

Пълномащабна война в Източна Украйна може да избухне всеки момент, каза сепаратистки лидер

Подкрепян от Русия сепаратистки водач в Източна Украйна съобщи през днешния ден, че е допустимо в района всеки миг да избухне пълномащабна война и че може да се наложи неговите сили да потърсят поддръжка от Москва, съобщи Ройтерс.

Денис Пушилин, който управлява отцепническата Донецка национална република, сподели, че има огромна възможност от война, която би предизвикала големи жертви, макар че по думите му би било " полуда " да бъде утвърден сходен спор.

" Разчитаме на първо място на себе си, само че не изключваме опцията да се наложи да се обърнем към Русия, в случай че Украйна с поддръжката на западни страни прекрачи избрана линия ", съобщи той в изявление за Ройтерс в своята канцелария.
свързани новини3166преди 12 часа
Според държавното управление на Украйна близо 15 000 души са починали от 2014 година при сражения сред подкрепяните от Русия сепаратисти и украинската войска.

Напрежението доста се увеличи от ноември, откакто Русия стартира да струпва войски до украинската граница. Това разпали страхове от експлоадиране на много по-голяма война макар настояването на Москва, че няма проекти за навлизане в Украйна.

Пушилин сподели, че сепаратистите изпитват дефицит на оръжия, когато става дума за електронна война, противовъздушна защита и благоприятни условия за противопоставяне на дронове на украинската войска.

По думите му сепаратистите не са в контакт с Русия за снабдяване на оръжия. Той обаче посочи " значимо изказване " на политик от ръководещата партия в съветския парламент предишния месец, съгласно който Москва би трябвало да достави избрани типове оръжия на сепаратистите в Донецк и Луганск.

В друго изявление за Ройтерс сепаратисткият пълководец Александър Ходаковски прикани Русия да изпрати 30 000 бойци в поддръжка на сепаратистите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР