Подкрепяме в настоящия програмен период с максимално възможния инструментариум, който

...
Подкрепяме в настоящия програмен период с максимално възможния инструментариум, който
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Подкрепяме максимално зеленчукопроизводството

Подкрепяме в сегашния програмен интервал с оптимално вероятния инструментариум, който е разполагаем, зеленчукопроизводството и трайни насаждения. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на онлайн обществена полемика, отдадена на втория дирек от Националния проект за възобновяване и резистентност – „ Зелена България”, съобщи организация „ Фокус “.

„ Това е записано и в политическата ни стратегия – приоритет е диверсификацията на земеделието. Подкрепяме в сегашния програмен интервал с оптимално вероятния инструментариум, който е разполагаем, зеленчукопроизводството и трайни насаждения. За да има дълготрайна наклонност за тази диверсификация и продължение на това развиване, това може да стане единствено при поливни условия. Достъпът до вода за напояване в сегашния интервал не е задоволителен. Но освен за зеленчукопроизводството “, сподели тя, представена от " Фокус ".

„ Последните три години в Източна България изрично и ясно демонстрираха, тази година беше финалът, че даже и в това, в което България е най-хубава – България е в топ 10 в света по произвеждане и експорт на някои зърнени култури, освен това засушаване даже и тази продукция не може да бъде създавана в естествените размери за едно земеделско стопанство като рандеман от декар “, това е витално належащо, с цел да считам, че можем да продължим естественото произвеждане върху земеделските земи “, добави министърът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР