Подкрепяме Украйна, но е необходимо да защитим нашите производители, включително

...
Подкрепяме Украйна, но е необходимо да защитим нашите производители, включително
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Трябва да решим проблема с вноса на продукти от Украйна

Подкрепяме Украйна, само че е належащо да защитим нашите производители, в това число посредством решения за реализация на украинските артикули на пазари в трети страни.

Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на среща с министрите на земеделието на Полша, Роберт Телус, на Унгария, Ищван Наги, на Словакия, Йозеф Биреш и Ахим Иримеску, началник на секция „ Земеделие и риболовство “ в Постоянното посланичество на Румъния в Европейски Съюз, извършена в границите на втория ден от съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство в Люксембург.

Той посочи, че и в бъдеще страните членки ще би трябвало да се преценяват с вноса на селскостопански артикули от Украйна. „ Вместо досегашните частични ограничения е време да потърсим изцяло решение, което включва пазари към трети страни, и е в изгода както на Украйна, по този начин и на фермерите от Европейски Съюз “, акцентира министър Вътев.

„ Българските земеделци получиха поддръжка, само че тя е алегорична. За пръв път зърнопроизводителите посрещат новата годишна продукция с цялостни хранилища. Но казусът в България не е единствено със зърнените култури, а също по този начин и при производителите на мляко, мед, нерафинирано растително масло. Има голямо напрежение, поради вноса от Украйна на изсъхнало и кондензирано мляко. Вносът на нерафинирано растително масло попречва реализацията на слънчогледа у нас “, добави българският министър на земеделието и храните.

Министрите се договориха за провеждането на обща среща с украинския министър на земеделието във Варшава през идващия месец. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР