Подкрепям искането ставката на ДДС за стоките и услугите в

...
Подкрепям искането ставката на ДДС за стоките и услугите в
Коментари Харесай

Бозуков подкрепи искането за 9% ДДС за стоките и услугите в сектора

Подкрепям настояването ставката на Данък добавена стойност за стоките и услугите в бранша да бъде понижена на 9 %. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков при откриването на интернационалните изложби от хранително-вкусовата индустрия в Интер Експо Център-София през днешния ден. Той акцентира, че такава смяна ще окаже директна поддръжка както на производителите, по този начин и на потребителите, изключително в изискванията на пандемията, в която се намираме.

Проф. Бозуков означи, че един от главните цели в работата на Министерството на земеделието, храните и горите е развиването на капацитета на бранша и обезпечаването на продоволствената сигурност на страната. „ Условията на мощна конкурентна среда и все по-високите условия на потребителите, ни изправят пред редица провокации, на които би трябвало да отговорим “, добави още аграрният министър. Той добави, че това може да бъде реализирано единствено посредством тясно съдействие и добра връзка сред бизнеса и институциите.

Министър Христо Бозуков посочи, че организирането на сходни конгреси са в огромна изгода на бизнеса и жителите. „ Надявам се, че тазгодишните интернационалните изложби ще бъдат основата за доста бъдещи сполучливи бизнес партньорства “, сподели още земеделският министър. Той уточни, че ревютата Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд&Дринк слагат София на картата на интернационалните конгреси в хранително-вкусовата индустрия.

В рамките на събитието министър Бозуков бе почетен с плакет във връзка 29-годишнината на „ Булпек “ от ръководителя на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България Мариана Кукушева.

В тазгодишното издание на форумите вземат участие общо 264 изложителя от България, Италия, Румъния, Съединени американски щати, Гърция и други Посетителите ще имат опцията до 2 октомври 2021 година, в това число, да опитат от качествените храни, питиета и артикули.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР