Подкрепата, получена от бургаската рафинерия, ще спомогне за осигуряването на

...
Подкрепата, получена от бургаската рафинерия, ще спомогне за осигуряването на
Коментари Харесай

Пантерата Калил стана част от голямото семейство на ЛУКОЙЛ


Подкрепата, получена от бургаската рафинерия, ще спомогне за обезпечаването на неговото здравословно и разнообразно хранене

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД осинови пантерата Калил в Зоопарк Бургас.  На 31 януари 2024 година Директорът на Зоопарк Бургас Кръстьо Дъбов връчи на Председателя на Управителния съвет на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ Евгени Маняхин документ за осиновяване на един от най-екзотичните жители на зоопарка. Калил, чието име на арабски език значи другар, е индийски леопард (Panthera pardus fusca) с хубав черен цвят, като този тип е прочут повече като „ пантера “. В Зоопарк Бургас идва от другарска зоологическа градина в Европа на тримесечна възраст и с тегло от към 4 кг. Малкото черно коте стартира да се социализира в дома на семейство Дъбови, под чиито грижи бързо се трансформира в красива, грациозна пантера.

Днес Калил е на 9 месеца и тежи към 70 кг. Живее в зоопарка и обича да играе и релаксира на специфичните лежанки и люлки от дебели корабни въжета. Любимата му храна е алено месо, пилешко, заешко и свински ребърца. Всичко това получава в сурово положение, като оттова си набира всички нужни витамини и минерали. Подкрепата, получена от бургаската рафинерия, ще спомогне за обезпечаването на неговото здравословно и разнообразно хранене.

В околните месеци ще бъде построено особено пространно заграждение, в което ще има място и за бъдещата брачна половинка на Калил, която сега се търси в европейските зоопаркове.
 Калил пораства благополучен и обича да играе и релаксира на специфичните лежанки и люлки от дебели корабни въжета  Той към този момент е на 9 месеца и тежи към 70 кг.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР