Подкрепата от страна на държавата за бизнеса ще бъде насочена

...
Подкрепата от страна на държавата за бизнеса ще бъде насочена
Коментари Харесай

Държавата не може да замени реалната икономика, убеждава Горанов

Подкрепата от страна на страната за бизнеса ще бъде ориентирана за запазване на претовареност . Ще бъдат препоръчани промени в Кодекса за обществено обезпечаване и ще се построи механизъм, с който юридически лица, които са изправени пред избора дали да освободят избрани чиновници, или да си дадат късмет още три месеца да ги задържат, да могат да се възползват от поддръжка от страната на страната в размер на 60 %.

Финансовият министър Владислав Горанов се надява мярката да може да помогне .

Той е задоволен от трезвото схващане, че страната през фиска не може да размени действителната стопанска система . Мерките, които би трябвало да се предложат, би трябвало да бъдат върху това стопанският живот да продължи, само че хората, които са наранени, да могат да получат задоволително поддръжка, тъй че да продължат да действат , сподели финансист номер едно.

Според него, в случай че някой може да даде прогноза какъв брой време може да трае болестта с ковид, това първо ще бъде изпитание, което заслужава премия от Нобеловия комитет, а и ще улесни задачата на бизнеса и държавното управление .

" Тук е тънкият баланс да съхраним ресурсите си, с цел да можем задоволително дълго да управляваме спешния развой , в който се намираме ", настоя финансовият министър.

Горанов уточни, че на сегашния стадий рестриктивните мерки са ясно написани в заповедта на Министерство на здравеопазването , само че цялата стопанска активност е позволена и може да се организира. Това, което е неразрешено, е заведения за хранене, заведения и места, в които се струпват доста хора, напомни финансовият министър.

Стопанският живот е стеснен дотолкоз, доколкото се предлага общественото разграничаване и неструпване на доста хора на едно място, уточни Горанов.

По отношение на тематиката за пригаждане на кредитната система, тъй че тя да е сътрудник на бизнеса, Горанов предлага нарастване с пакет от 500 млн. лева на капитала на Българска банка за развиване .
 Вдигат капитала на ББР с 500 млн. лв. за поддръжка на бизнеса
Вдигат капитала на ББР с 500 млн. лв. за поддръжка на бизнеса

Инвестицията е безлихвена, само че не и безвъзмездна

Тепърва ще изникват дълготрайни и краткосрочни ограничения за поддръжка на действителния бранш в рецесията. Това не значи, че стопанският живот да замре , а доколкото е допустимо, да ограничим оптимално струването на хората на едно място, прикани финансовият министър.

" Ако успеем да избегнем пика, нашите жители ще бъдат по-малко наранени . Възможен е и сюжет, при който ще се постанова да живеем с този вирус и да настройваме нашето държание към наличието на вируса към нашето общество ", подчертава финансовият министър.

Той се надява и технологията на медицината да помогне . При една сходна рецесия няма по какъв начин да излезем сухи от водата, като ще има бизнеси, които ще престанат да съществуват , предизвести Горанов, който поема ангажимент да бъде открита телефонна линия в отрасловото министерство на въпроси на бизнеса.
 Караниколов и към медиите: Популизъм… не е в този момент моментът
Караниколов и към медиите: Популизъм… не е в този момент моментът

Ако взимат от бюджета за едни, ще бъде за сметка на други

Той съобщи, че не може да се одобри укор към Министерството на финансите, че има неизплатени отговорности . Горанов прикани да запазим здравия разсъдък и да не считаме, че страната може да размени действителната стопанска система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР