Подкрепата на природата и околната среда се превръща в една

...
Коментари Харесай

Планетата oчаква радикални иновации за устойчиво развитие

Подкрепата на природата и околната среда се трансформира в една от най-важните тематики след пандемията, която визира всички хора, общности, страни и промишлености. Скоро всяка компания ще би трябвало да се приспособява на всяко равнище към по-устойчив бизнес и понижаване на нездравословните излъчвания. Мениджърът на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово Ваня Манова и Тамаш Хак-Ковач - ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК, показват визията на фирмите в тази сфера.
Ново изследване на Mastercard демонстрира увеличена угриженост на потребителите към околната среда вследствие на COVID-19. Над две пети от европейците, взели участие в изследването (48%), считат намаляването на своите персонални излъчвания за по-важно в този момент, в сравнение с преди пандемията. Може ли да споделите вашия персонален ангажимент, с цел да подобрите околната среда и за оправянето с проблемите със замърсяването?
В.М. : Твърдо имам вяра, че всички хора са значими и всяка дребна стъпка има резултат върху околната среда. Затова би трябвало да стартираме персонално от себе си и да дадем образец. Това вършат и водачите. Аз върша някои семпли неща. Например в никакъв случай не употребявам сламки и то от години. Не употребявам и найлонови торби. Опитвам се да понижа и потреблението на пластмаса допустимо най-вече. Така прави и моето семейство. Колата ми наподобява на място за разделно събиране на боклуци. Пред моя блок няма кошчета за разделно събиране и по тази причина имам обособени торби в колата си за тези боклуци, които изхвърлям, когато намеря подобаващите контейнери.

Като компания вършим семпли, само че деликатно подбрани стъпки за резистентност и грижа за околната среда. Мобилните заплащания и мобилните портфейли са подобен образец. В един миг те ще заменят пластмасовите карти.
Защо смятате, че пандемията е катализатор за експоненциалния растеж на загрижеността за околната среда?
В.М. : Не мисля, че това беше катализирано от пандемията. По-скоро по време на пандемията хората осъзнаха своята отговорност за себе си и тези към тях. Грижата за околната среда е част от тази отговорност.

Наистина считам, че персоналната отговорност и самодейност е доста значима. Винаги се чудя да вземем за пример за какво дават даже две сламки за един коктейл в питейните заведения. " Това е единствено една сламка... си споделиха 8 милиарда души " - най-важното е да мислим към този момент през този филтър.

Т.К. : Използвам математически метод към всичко. От позиция на климатичните промени да вземем за пример жителите на Европейския съюз генерират приблизително по 16 тона излъчвания на човек. Затова всеки би трябвало да се замисли какво може да промени. Например да рециклира повече, да не употребява сушилнята толкоз постоянно или да употребява електромобил. Всяка такава стъпка се натрупва с останалите и води до смяна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР