Подкрепата на НАТО за Украйна е непоколебима и руският президент

...
Подкрепата на НАТО за Украйна е непоколебима и руският президент
Коментари Харесай

Испания: Подкрепата на НАТО за Украйна е непоколебима

" Подкрепата на НАТО за Украйна е непоколебима и съветският президент Владимир Путин няма да реализира задачите си ", сподели през днешния ден испанският министър председател, Педро Санчес, съобщи Ройтерс.

Войната в Украйна и заявките на Финландия и Швеция за присъединение към отбранителния алианс, които тя провокира, би трябвало да преобладават на срещата на върха на Организацията на Северноатлантическия контракт в Мадрид на 28-30 юни, на която Санчес ще бъде хазаин.

„ Решителната поддръжка на Украйна е единственият метод да подсигуряваме, че Европа и светът, които изградихме, имат несъмнено бъдеще “, сподели министър председателят на събитие във връзка 40-ата годишнина от участието на Испания в НАТО.

Украинските сили се бореха в понеделник, с цел да задържат опустошения град Северодонецк в провинция Луганск, който се трансформира в фокус на офанзивата на Москва, до момента в който се пробва да поеме контрола над региона на Източен Донбас, една от военните цели на Путин.

Финландия и Швеция публично подадоха молба за присъединение към НАТО след нахлуването в прилежащите им региони. Турция обаче възрази против присъединението на скандинавските страни към алианса.

В Мадрид в понеделник Столтенберг сподели, че НАТО е „ подготвена да пази всеки сантиметър от съюзническа територия от всяка опасност от всяка посока “ и дава сериозна поддръжка за Украйна, с цел да отстоява нейното „ право на самоотбрана, залегнало в хартата на Организация на обединените нации “.

„ На срещата на върха в Мадрид ще начертаем пътя напред за идващото десетилетие “, сподели шефът на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР