Подкрепата на Г-7 за Украйна във войната й с Русия

...
Подкрепата на Г-7 за Украйна във войната й с Русия
Коментари Харесай

Г-7 ще продължи да подкрепя Украйна въпреки конфликта в Близкия изток


Подкрепата на Г-7 за Украйна във войната й с Русия няма да бъде наранена от засилващия се спор в Близкия изток. Това съобщи Япония, до момента в който външните министри на Г-7 се приготвят да проведат виртуални диалози с Киев по време на среща в Токио, предава " TVP World ".

Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединените щати, както и Европейският съюз, се срещат в Токио на 7-8 ноември, с цел да обсъдят въпроси, в това число войната на Русия в Украйна и рецесията в Израел и Газа.

" Ангажиментът ни да продължим да постановяваме строги наказания против Русия и да оказваме мощна поддръжка на Украйна въобще не се е разколебал, даже когато обстановката в Близкия изток се изостря ", акцентира на конференция японският външен министър Йоко Камикава.

Тя съобщи, че Г-7 провежда виртуална среща с украинския министър на външните работи Дмитрий Кулеба, която ще се организира по време на срещата в Токио.

Страните признават, че Русия се е настанила във войната си в Украйна в по-дългосрочен проект, а това изисква трайна военна и икономическа поддръжка за Киев, съобщи почитан американски чиновник след срещата на външните министри на блока през септември.

Групата е в челните редици на глобите против Русия, откогато Москва нахлу в Украйна през февруари 2022 година Украинският президент Володимир Зеленски се появи изненадващо на срещата на върха на водачите на Г-7 в Хирошима през май.

В последния ход, целящ да окаже стопански напън върху Русия, групата обмисля оферти за налагане на наказания върху съветските диаманти.

Япония също по този начин съобщи, че ще понесе неминуем удар от глобите на Съединени американски щати по плана Arctic LNG 2 в Русия, в който японските компании Mitsui & Co. и Японската организация за метали и енергийна сигурност (JOGMEC) имат общо 10% дял.

Изглежда, че намирането на решение по въпроса за Украйна се оказа по-лесно за Г-7, в сравнение с оправянето с разрастващата се рецесия в Израел и Газа, която лиши живота на хиляди цивилни и заплашва да прерасне в районен спор.

От експлоадирането на войната до момента Групата на седемте страни е направила единствено едно взаимно изказване по спора, състоящо се от няколко фрази. Други членове на групата направиха обособени изказвания.

В Токио Г-7 възнамерява да изрази нуждата от пауза в бойните дейности и от разрешаване на филантропичен достъп до Газа, която е бомбардирана от Израел в отговор на нападението на бойци на " Хамас ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР