Подкрепата на български журналисти и медии в чужбина е особено

...
Подкрепата на български журналисти и медии в чужбина е особено
Коментари Харесай

Провежда се 17-ата Световна среща на българските медии в Ерусалим


Подкрепата на български публицисти и медии в чужбина е изключително значимо, с цел да са добре осведомени българите по света. Около това се сплотиха участниците в Срещата на българските медии по света в Ерусалим, проведена от Българската телеграфна организация.

Сред големия информативен поток ролята на професионалната публицистика изисква ежедневни старания.

„ Ще би трябвало да работим за възкресението на българските медии да са в онази форма, която би била потребна на обществото “, съобщи кореспондентът на bTV във Англия Васил Христов.

Практиката демонстрира, че дезинформацията може да породи подозрение даже дали в Украйна се води война.

„ Много словаци също не имат вяра, че в Украйна има война и си споделям, ние сме до граница “, съобщи Вера Хорнякова от Словашката национална телевизия.

Да се води борба с дезинформацията се оказва сложна задача.

„ Задачата е сложна, само че когато осъзнаваш отговорността, обвързвана с нея, напъните си костват “, добави изпълнителният шеф на bTV Media Group Господин Йовчев.

“bTV Новините разполагат с една от най-широките мрежи репортери по най-важните точки на света. Паралелно с това обаче оказваме помощ на наши сътрудници, които имат свои лични медии в чужбина, тъй като те са главната мощ, която сплотява нашите сънародници отвън граница “, сподели шефът „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group Антон Хекимян.

„ Най-важното познание, което медиите би трябвало да пренесем от светите земи към българите е за същински значимото в живота на човек – мира и любовта “, добави генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР