Подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на два темела

...
Подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на два темела
Коментари Харесай

ГЕРБ: Едно правителство трябва да съществува не за да му се радваме всички, а да върши работа

„ Подкрепата, която дадохме за държавното управление се основаваше на два темела – управническа и законодателна стратегия. В момента сме се фокусирали върху това да проучваме дали се съблюдават всички, поети в нея задължения “.

Това разгласи пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ На пръв прочит има браншове, в които се следи трайно несъблюдение на записаните задължения в управническата стратегия. Другата седмица ръководителите на комисиите ще поканят министрите и там където има изрично закъснение и несъблюдение, ще търсим отговори за какво се е случило това “, безапелационна е Атанасова.

ГЕРБ подчертаха, че всички задължения по Плана за възобновяване са изпълнени и даже са желали да преодолеят ветото на Радев на Закона за енергетиката, само че „ не-коалиционните им сътрудници “ не са желали да работят.

Тя изясни, че партията занапред стартира да прави подробен разбор.

„ Това ще продължи и в утрешния ден, когато ще заседава изпълнителната комисия на ГЕРБ и в събота, когато ще проведем Национално заседание във Велико Търново с всички кметове на общини, регионални ръководители и парламентарната група “, заяви тя.

ГЕРБ към този момент нямат позиция нито по Бюджет 2024, нито по измененията в данъчните закони, тъй като техни специалисти не са търсени за мнение по тематиките. Подкрепата за бюджета зависи от това какви инфраструктурни планове има заложени там.

„ Това е отговорност към нашите гласоподаватели и ние чакаме Министерски съвет да подходи по този метод “, съобщи Десислава Атанасова.

Томислав Дончев отхвърли партията да държи на подписване на съдружно съглашение.

„ Това не е главната тематика. Основна тематика не е и държанието на не-коалиционния ни сътрудник по време на локалните избори, въпреки че тук има доста какво да се каже. Защото от през вчерашния ден е и член на политическо семейство, с което ние нямаме доста общо “, разяснява той.

„ Поведението им на изборите няма никаква политическа логичност – взаимната игра с „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. Ако има тематика в ПГ, тя е по какъв начин работи държавното управление и какво прави – в случай че някъде прави нещо. Темпът на работа на държавното управление – в задатък ще ви кажа, че го намирам за неудовлетворителен. Впрочем по този начин мислят и хората – за 6 месеца единствено на една място съм видял да сменят мантинели. Едно държавно управление би трябвало да съществува не с цел да му се радваме всички, а да прави работа. А даже и незадълбочен разбор на програмата, демонстрира фрапантно несъблюдение “, безапелационен е Дончев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР