Подкрепа за болниците и нов модел за управление на пандемичната

...
Подкрепа за болниците и нов модел за управление на пандемичната
Коментари Харесай

Българската болнична асоциация: Трябва има качествен контрол върху болничната дейност, а не лимити

Подкрепа за лечебните заведения и нов модел за ръководство на пандемичната рецесия - това е методът, който през днешния ден разгласи държавното управление. В студиото на " Още от деня " за новите ограничения в коронавирус проекта на страната приказва адв. Свилена Димитрова - ръководител на Българската болнична асоциация.

Според нея не е лишено от логичност да се употребява броят заети интензивни кревати като аршин за дейностите, които ще се подхващат в ръководство на коронавирус рецесията.

" Напротив, значимо за всички нас като пациенти е да знаем, че здравето ни е обезпечено ", сподели тя.

Отбеляза, че всички болнични асоциации са апелирали към Здравната каса да се обезпечи успокоение в здравния бранш. Болниците към този момент са се научили да реагират гъвкаво при положение на потребност, акцентира Димитрова в отговор на въпрос дали ще има задоволително средства и експерти, в случай че се наложи да се откриват нови болнични кревати.

“Темата за експерти е спешна от дълго време. Научихме се и ние, и бюрократичният уред, който стои зад смяната в предназначението на едни кревати, да реагираме съгласно нужното в съответния случай. Генерално не можем да отговаряме за цялата страна, би трябвало да гледаме по области и това към този момент не е проблем”, акцентира юристът.

От позиция на бюджетите, обаче, това не е по този начин.

" И през днешния ден влязохме в дискусия с НЗОК, тъй като по незнайни за нас аргументи лимитите за декември бяха изкуствено орязани и понижени. Множество лечебни заведения се оказаха с бюджет, който е под стойностите, които обикновено са се предвиждали съгласно контракта им с НЗОК”, добави Димитрова.

Тя съобщи, че не би трябвало да се слагат предели, а да има първокласен надзор върху болничната активност, тъй като единствено по този начин пациентът ще бъде спокоен, че когато има потребност от лекуване и се насочи към избрана болница, там ще бъде оздравял.

Какво още разяснява Свилена Димитрова вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР