Подхранването на телата ни с храна е една от най-основните

...
Подхранването на телата ни с храна е една от най-основните
Коментари Харесай

Как науката и иновациите могат да подобрят способността ни да отглеждаме храна

Подхранването на телата ни с храна е една от най-основните човешки потребности.  Но с внезапното повишаване на растежа на човешкото население продоволствената рецесия се разраства, Това показва доктор Кристъл Дилуърт, невролог с докторска степен от Cal-Tech в Пасадена, Калифорния пред Voice of America (VOA).   

Как науката и нововъведенията могат да подобрят способността ни да отглеждаме храна, без да унищожаваме деликатните местообитания и екосистеми, които вършат нашата планета специфична?  

Ефективните и виновни аграрни практики би трябвало да бъдат част от отговора на този въпрос, счита Кристъл Дилуърт. 

Но дали науката се движи задоволително бързо, с цел да задоволи потребностите на човечеството, преди да е станало прекомерно късно? 

Селското стопанство заема съвсем 40% от международната земна маса, а производството на храна употребява към 70% от запасите от прясна вода на земята. Въпреки тези старания в земеделието, над 820 милиона души по света не престават да гладуват всеки ден, а на 150 милиона деца липсва ежедневното хранене, с цел да се развиват обикновено.  

Изследване, извършено от 37 водещи международни учени допуска, че би трябвало да бъде създадена нова световна здравословна диета, която избира увеличението на потреблението на плодове, зеленчуци, ядки и бобови култури, като се понижава потреблението на месо и мляко. 

Тези изводи за здравословна диета и стабилно произвеждане на храна, препоръчани от учените, са цели, които ще спомогнат за изхранването на 10 милиарда хора на земята до 2050 г.  

Предвид този план, започваме нашето проучване за новаторски аграрни техники, употребявани в Калифорния, показва Кристъл Дилуърт пред VOA. Тези нововъведения са основани, с цел да оказват помощ за предотвратяването на продоволствената рецесия. 

В метода се взима поради устойчивостта на естествените запаси, в това число земя, вода и сигурността на работната мощ, разяснява той. 
С над 100 акра растения в парниците на Cal-Tech е нужна група специалисти, работещи в тандем с природата за непрекъснатото развъждане на съвършената годишна продукция в изкуствена екосистема, безапелационен е неврологът. 

Франциско Флорес е агроном в най-големия производител на пресни горски плодове в света. Агрономът е специалист в науката за ръководство на почвата и растениевъдството. 

Той споделя, че във фермата, в която работи , вместо стандартно засаждане на ягоди в почва на равнището на земята, тези 8 акра култури са отглеждани посредством техника, наречена „ субстратно земеделство “. където се култивират и отглеждат култури в профилирана среда. 
Ние използваме субстрат за развъждане на горски плодове, тъй като има редица преимущества от него - по-малко заболявания, пренасяни от почвата, с които би трябвало да се

справяте, а  устойчивостта на плодовете се реализира посредством качествена тор и ръководство на питателните субстанции посредством водоснабдяване, показва агрономът. Слагаме всички торове, от които растението се нуждае нитрати, калий, фосфат, желязо. Въпреки че работим в клана плантация, компютрите към момента управляват всичко, разяснява Флорес пред VOA. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР