Подхранване на орхидеята с тор, приготвен от вас. Опитните цветари

...
Подхранване на орхидеята с тор, приготвен от вас. Опитните цветари
Коментари Харесай

Подхранване на орхидеята с оризова вода за обилен цъфтеж

Подхранване на орхидеята с тор, подготвен от вас.

Опитните цветари предлагат да употребявате ориз в грижата за орхидеята. Той съдържат всички субстанции, от които растението се нуждае – фосфор, калий, азот, въглехидрати и магнезий – „ златни “ субстанции за здравословен витален цикъл на цветето. Тези микроелементи навлизат в растението последователно и в случай че ги употребявате вярно, те ще ви обезпечат красиво растение в продължение на доста години. Това поддържане поддържа орхидеите по време и преди интервала на разцвет. Вълшебна вода за орхидеи и други стайни растения – елементарният ориз може да ви обезпечи това.

 Подхранване на орхидеята с оризова вода за изобилен разцвет

Това не е нищо повече от елементарна вода, в която е бил наквасен ориз. Водата, която доста от нас изливат в мивката, е цялостна с витамини и хранителни субстанции, от които се нуждаят растенията, изключително по време на цъфтежа и вегетацията. Оризовата вода съдържа редица субстанции, които откриваме в закупените торове за растения. Съдържа витамини от група В (особено В1 и В2), азот, фосфор, калий, нишесте, мазнини, въглехидрати, само че също по този начин и комплицирани хранителни субстанции, които растението трансформира в сила, мощ и резистентност към вредители. Можете умерено да съхранявате водата в хладилника и да я употребявате, когато имате потребност. Поливайте орхидеята и другите растения един път на 15-20 дни. Никога обаче не поливайте със студена вода, належащо е водата да е при стайна температура!

 Подхранване на орхидеята с оризова вода за изобилен разцвет

Приготвянето е просто – накиснете 50 г ориз в 500 мл. вода, оставете го да кисне в продължение на 24 часа и по-късно прецедете.

Такова поддържане на орхидеята ви подсигурява изобилен разцвет през цялата година.

Можете да подхраните орхидеята и с бананова кора. Предлагаме ви 3 тествани предписания.

Бананов чай
Оставете банановата кора да изсъхне на слънце или върху радиатора и по-късно я смелете на прахуляк.

Залейте 1 чаена лъжичка с 200 мл. вряла вода. Оставете течността да се охлади и полейте.

Бананова кора на прахуляк
Нарежете кората и я поставете във фурната в тава, покрита с хартия за печене.

Когато кората изсъхне, оставете да се охлади и понякога добавяйте от праха към саксията.

Бананова настойка
Залейте корите от 2 банана с 2 литра вода. Оставете да престои в продължение на 2 дни. Получената течност се разрежда с вода в съответствие 1:1.

Кората съживява листата
Вземете кора от банан и избършете листата. Те получават искра и всмукват потребни субстанции.

Домашен съсредоточен тор
Необходими са ви: оризова вода, меласа, мляко, употребена торбичка чай, натрошени пилешки кости.

Може да звучи като магическа запарка, само че в действителност е хранителна бомба. Изсушените и натрошени пилешки кости са отличен източник на калций и магнезий. Всичко, което би трябвало да извършите, е да ги оставите да изсъхнат на слънце за 2 до 3 дни и по-късно да ги натрошите на прахуляк.

Изсипете наличието на употребяваните торбички чай в дребна купа. Натрошете няколко пилешки кости на прахуляк. Уверете се, че костите са тънко натрошени на дребни зърна, тъй че крайният артикул да има консистенция на пясък. Добавете мляко и не повече от чаена лъжичка меласа. Разбъркайте добре, до момента в който течността стане кафява. Добавяме мляко, тъй като съдържа значими хранителни субстанции като азот, калий и фосфор.

След като водата, в която се варил оризът се охлади, смесете я с кафявата примес. Оризовата вода съдържа ниацин, рибофлавин, тиамин и други микроелементи, нужни на орхидеите.

Внимание:Тази примес може да се употребява единствено един път (максимум 2 пъти) на месец през вегетационния интервал.

Подхранване на орхидеята
Подхранва се през вегетационния интервал, когато цветето пуска нови листа и издънки.

Подхранвайте и по време на цъфтежа. През есенно-зимния сезон и през летните горещини фаленопсисът забавя растежа, тъй че не се предлага да се подхранва повече от един път месечно.

Вижте още: Рецепта за кисело зеле за сарми. Всеки може да се оправи

Болните, доста отслабени и пресадени растения не би трябвало да се подхранват.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР