Подготвяме промени в Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата

...
Подготвяме промени в Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата
Коментари Харесай

Ангелкова: Подготвяме промени в наредбата за категоризация на местата за настаняване

Подготвяме промени в Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене, които ще облекчат работата на бизнеса. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с сектора в Равда.
Министърът изясни, че промените в Закона за туризма за понижаване на административната тежест бяха признати от националното заседание и в този момент следва поднормативната уредба също да бъде приведена в сходство. С измененията отпадат условията за редица документи, с което ще се усъвършенства и редуцира времето за работа на администрацията, уточни още тя.
Водим поредна политика за увеличение на туристопотока към България и данните за нощувките в област Бургас и декларираните полети демонстрират, че напъните дават резултат, съобщи министърът. За първото тримесечие област Бургас към този момент регистрира близо 7% растеж на пренощувалите лица в местата за настаняване с най-малко 10 кревати, а нощувките са с растеж 24%. По думите на министъра прогнозите са това лято задграничните визити у нас да набъбнат с към 5%, а приходите от интернационален туризъм да са близо 4 милиарда лева През предходната година в интервала юни- септември задграничните туристи у нас бяха 5,3 млн., постъпленията доближиха 3,7 милиарда лева Положително въздействие ще окаже и откриването на новия четирилентов път Бургас – Слънчев бряг в средата на юни, което ще облекчи трафика и ще улесни доста пътуването към морето, разяснява министърът.
По отношение на плажовете министър Ангелкова акцентира, че инспекциите за министерството към този момент стартират и ще се следи за прецизното съблюдаване на закона и договорите на концесионерите и наемателите. Ще се ревизира слагането на избавителни постове, медицински пунктове и преместваемите търговски обекти, дали дават отговор на утвърдената скица. Морските плажове са изключителна държавна благосъстоятелност и всички би трябвало да са наясно, че няма частен плаж и всеки който си го мисли ще му бъде прекъсната концесията, безапелационна бе министърът.
Преди началото на сезона беше инспектирана и пречиствателната станция и резултатите от инспекцията са, че водата е чиста. Това беше доказано и от РЗИ Бургас.
Бургас, Равда и Несебър са включени в рекламната акция на страната, която ще се организира в международни медии, като CNN, BBC и Euronews, заяви министър Ангелкова. И уточни, че регионът в включен в 12-е винено-кулинарни дестинации и 7-е балнео и СПА дестинации. Тези начинания на министерството целят популяризирането на разнообразни типове туристически артикули, които да надгражда главните услуги по Черноморието и да уголемяват крилата на сезона.
Подготвяме и оповестяването на 2019-а за година на туризма на Русия в България и на България в Русия. Имаме политическа поддръжка от премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин за реализацията на тази самодейност и това е доста значимо, сподели министърът. Тя добави, че с помощта на министър-председателя Бойко Борисов и водената от него делегация срещата с президента Владимир Путин мина в извънредно градивен дух. И двете страни подчертаха, че от основно значение е развиването на двустранния туризъм.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР