Подготвя се създаването на ляв проект, близък до Румен Радев,

...
Подготвя се създаването на ляв проект, близък до Румен Радев,
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Радев няма да направи партия преди евровота, поучи се от грешките на Първанов

Подготвя се основаването на ляв план, непосредствен до Румен Радев, само че той няма да се реализира преди европейските избори. Такава прогноза направи пред Българска национална телевизия президентът Росен Плевнелиев (2012-2017).

По думите му, Радев се е поучил от грешките на Георги Първанов, който разгласи плана АБВ на третата година от втория си мандат, след което рейтингът му спадна с 15 пункта.

Според него, Румен Радев ще следва модела СИРИЗА:

“Президентът Радев ще се опита до края на мандата си, а не по средата да разгласи нов план, с който да се асоциира, да държи политическото пространство в България разцепено, разграничено, опълчено едно на друго. Ако някоя партия дръпне по-силно напред - дали е ГЕРБ, дали е Политическа партия, той ги удря и ще ги удря. Целта към края на мандата е да се случи това, което се случи в Гърция, а точно: две социалистически партии - СИРИЗА И ПАСОК, фашистка партия - “Златна зора ”, две комунистически партии. Бидейки в неспособност, тъй като политическото пространство е доста раздробено, показаха господин Ципрас, като един ляв, приветлив, младеж, да бъде водачът, който ще ги сплоти, и господин Ципрас стана министър-председател на Гърция. Годината е 2014. ”

Плевнелиев беше безапелационен, че президентът Радев се бори за властта:
“Той и има доста ясна идея по какъв начин да я реализира и няма да се успокои, до момента в който не вземе властта. ”

По думите му, Радев желае не да съставлява, а да ръководи страната.
Според него има голям брой учредения да се изиска импийчмънт на президента.
Той подсети, че президентът подвигна пестник с искане за оставката на основния прокурор, също така отиде в Народно събрание и съобщи, че същинският парламент е на улицата.

Президенти са сваляли доверие, само че един държавен глава няма право да желае оставката на основния прокурор и на министър-председателя, безапелационен е Плевнелиев.

Ролята на президента по конституция е да бъде президент на всички българи, би трябвало да съставлява единството на нацията в нейните разлики, добави той.

„ Когато е фронтмен на едните и се пробва да изчегърта останалите, това е нарушаване на Конституцията “, акцентира Росен Плевнелиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР