Подгответе се за пристъп на гейминг носталгия като пренесете класическите

...
Подгответе се за пристъп на гейминг носталгия като пренесете класическите
Коментари Харесай

10 стари класически игри, които може да играете на смартфона си сега

Подгответе се за припадък на гейминг носталгия като придвижите класическите игри на вашия iPhone или смарт телефон с Android...

Емил Василев 15:29 | 25.02.2024 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 13:52 | 23.02.2024

Телескопът „ Джеймс Уеб “ е разкрил неоспоримо доказателство за съществуването на неутронни звезди

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 9:48 | 24.02.2024

Мнение: глобите към Huawei са най-лошото нещо, което можеше да се случи на Samsung и Android

IT НовиниДаниел Десподов - 9:02 | 24.02.2024

Нещо ново: Microsoft тества инсталирането на актуализациите на Windows 11 без нужда от рестартиране

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Седмица след седмица в магазините за приложения за смарт телефони се появяват нови лъскави мобилни игри. Въпреки впечатляващите им графики и усърдно изчислената пристрастяваща интензивност обаче нищо не стопля сърцата ни по този начин, както класическите игри от остарялата школа.

Онези игри, които ви приковаваха за часове, употребявайки малко повече от блокчеста графика и доста звукови сигнали. Имаме добра вест за вас: към момента е допустимо да играете на много от тези аркадни класики.

Snake ‘97

Всеки, който е имал телефон Nokia преди време (а това е годно за множеството от нас) е прекарал най-малко известно няколко часа в безнадеждно користолюбие към това украшение от 90-те години, пробвайки се да върха си, до момента в който заобикаля личната си опашка.

Проста като механика, само че неуместно пристрастяваща – чудно е, че стигнахме до 4K графика, като се има поради какъв брой увлекателна беше Snake.

Snake ’97 за Android

Metal Slug 3

2D шутърът със странично приплъзване, който ви разрешава да разчиствате вълна след вълна от чудовища благодарение на готини усъвършенствания на оръжията и бонуси се завръща. Само,че вместо с джойстик ще играете с палците си.

Ще можете да намерите мобилни версии на доста от игрите Metal Slug от поредицата. Но от истинските аркадни шутъри Metal Slug 3 получава поздравления за това, че резервира духа на по-ранните игри отпреди 10 години, като в същото време внася малко спомагателна дълбочина.

Metal Slug 3 за iOS

Metal Slug 3 за Android

Space Invaders

Тази класическа аркадна игра, която е еднообразно паметна и занимателна открадна сърцата на милиони почитатели в края на 70-те години и даже провокира дефицит на монети от 100 йени, когато беше пусната за първи път в Япония.

Мобилната версия е съвсем идентична с оригинала. На екрана има бутон за пукотевица с три варианти за ръководство на лазера. Освен това има леви и десни бутони, които могат да се натискат, стик за ръководство, който може да се „ плъзга “, и ръководство посредством наклоняване, употребяващо акселерометрите на iPhone.

Възможно е чувството да не е като като че ли сте на аркадна машина, само че 8-битовите графики и тон ще ви накарат да се върнете към времето, когато сте я играли на такава.

Space Invaders за Android

RollerCoaster Tycoon Classic

Оригиналните игри RollerCoaster Tycoon, които значително способстваха за това доста от нас да станат притежатели на увеселителни паркове, в действителност направиха микроуправлението занимателно.

Новото издание на Atari за мобилни устройства съчетава функционалностите на първите две игри за PC и включва истинския пикселизиран изометричен живописен жанр. Инструментите за създаване и планиране и големият набор от атракциони и улеснения са непокътнати, както и приспособената система на менютата, с цел да се поберат на по-малкия екран на смарт телефоните.

RollerCoaster Tycoon Classic за iOS

RollerCoaster Tycoon Classic за Android

Mega Man X

Със своите бутони за ръководство на посоката и два екшън бутона за пукотевица и скачане тази версия за iOS е доста сходна на истинската екшън игра за NES.

Мобилната версия ви разрешава да зареждате изстрелите си и да стреляте по враговете си тъкмо както в оригинала, с прибавяне на (напълно незадължителни) микротранзакции, които разрешават на лишените от време играчи да отключват оръжия, да усилват здравето си и друго наличие, без да е належащо да се трудят за тях в играта.

Mega Man X за iOS

Crazy Taxi Classic

Една от най-великите аркадни игри за всички времена – Crazy Taxi беше пристрастяващ безпорядък с, съпроводен от страхотна музика от 90-те години. Трябваше да се надбягвате по претъпканите улици и да качвате нетърпеливи пасажери, тъй като даже тогава времето беше пари.

Макар, че сензорното ръководство на днешните смарт телефони не е най-подходящо за тази игра, продължението си заслужава да бъде изтеглено поради прибавянето на мини игри и поради маниакалното неспокойствие, което доста по-нови игри не съумяват да реализират.

Crazy Taxi City Rush за Android

Sonic the Hedgehog 2 Classic

Sega придвижва бързия наследник таралеж на мобилното ви устройство с голям брой заглавия, които ще харесат на всеки почитател на Sonic.

Дизайнът със странично приплъзване на оригинала е уголемен с повече скорост, като работи с 60 фрагмента в секунда по време на естествените и специфичните стадии. Други актуализации включват ремастериран саундтрак, модифицирана версия на изгубеното бета равнище Hidden Palace Zone и осма специфична сцена. Версията за Android включва даже равнища, изрязани от истинското издание.

Sonic the Hedgehog 2 Classic за Android

Puzzle Bobble Classic

Тази класическа игра с талисмана динозавър е истинската игра със комбиниране три. Мобилната версия резервира всички истински равнища, както и истинската музика и звукови резултати.

Макар, че към момента би трябвало да съчетавате три или повече балона в един и същи цвят, с цел да ги накарате да изчезнат, преди да изчерпате времето и пространството, приложението вкарва и някои нови режими и функционалности, като да вземем за пример равнища с босове, които изискват потреблението на пусковото устройство за балони като оръжие.

Puzzle Bobble за iOS

Pac-Man

Не може да има лист с типичен игри, в който да не е включена Pac-Man, нали? Най-печелившата игра на всички времена е преродена като мобилно приложение, с цел да може младото потомство да се възползва от нейния искра, а вие да изживеете още веднъж детството си.

Играта е тъкмо такава, каквато си я спомняте – с истинския лабиринт от 1980 година и спомагателните 9 лабиринта. Сензорният екран обезпечава ръководство посредством плъзгане, а джойстикът – за отбягване на призраци и хрупане на енергийни пелети. Просто, ясно и неусложнено – за какво да го поправяте нещо, в случай че то не е развалено?

Pac-Man за iOS

Pac-Man за Android

Worms 2: Armageddon

Тази обичана игра от детството се появява на екраните на смарт телефоните ни с експлодиращи овце, свещени ръчни гранати и ракети-носители, които летят гневно в близост, до момента в който се пробвате да унищожите съперника си.

Ремастерираната версия за iOS остава вярна на оригинала, в който се влюбихме, само че ще ви би трябвало малко процедура, с цел да овладеете играта на сензорния екран. Въпреки, че оригиналът е наличен единствено за iOS, потребителите на Android също могат да се позабавляват с Worms 2.

Worms за iOS

Worms 2 за Android


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР