Подготвеността на нашата здравна система за посрещане на тази и

...
Подготвеността на нашата здравна система за посрещане на тази и
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Ние сме на едно от най-благоприятните места в Европа

Подготвеността на нашата здравна система за посрещане на тази и по-тежки епидемии е на извънредно положително равнище. Натоварването на нашите интензивни кревати с пациенти положителни по е едно от най-ниските в Европа и потенциала на нашата здравна система е най-малко десетократно по-голям.
Това декларира в отворено писмо до медиите, завеждащ Клиника по кардиология и медицински шеф на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.
Писмото на професора и прочут и уважан кардиолог е във връзка присъединяване му в утринен блок на една от националните медии, в което, в отговор на въпрос на водещия: " защото видяхме, че някои лечебни заведения към този момент изпитват усложнения поради COVID-19, очаквате ли огромен напън на здравната ни система и дали тя може да може да издържи? " " Ако се резервира това равнище - не ", отговори проф. Петров.
 Проф. Иво Петров: Системата ще издържи, в случай че COVID-19 резервира темповете на разпространяване Проф. Иво Петров: Системата ще издържи, в случай че COVID-19 резервира темповете на разпространяване
" Ако се резервира това равнище на разпространяване на COVID-19 здравната ни система ще издържи. " Това съобщи пред btv националният съветник п...
С писмото си проф. Петров внася изясненост по отношение на неговото персонално мнение във връзка развиването на епидемията с COVID-19 в нашата страна.
" Въпреки, че не съм експерт по епидемиология, не мога да не изразя своето мнение като доктор и човек, който се вълнува от здравеопазната политика в страната.
Категорично считам, че понастоящем подготвеността на нашата здравна система за посрещане на тази и по-тежки епидемии е на извънредно положително равнище. Натоварването на нашите интензивни кревати с пациенти положителни по COVID-19 е едно от най-ниските в Европа и потенциала на нашата здравна система е най-малко десетократно по-голям. Както доста добре се вижда от статистиката, смъртността на брой болни у нас понижава и се доближава до тази в Швеция и Германия, т.е. до страните, чиято здравна система най-добре се оправя, макар високия брой болни в тези страни, т.е. предварителната защита в тези страни е даже по-неефикасна.
Очевидно в точния момент подхванатите ограничаващи ограничения в нашата страна доведоха до облекчение на натиска върху здравеопазната ни система и дадоха опция както на по този начин и на обособените лечебни заведения да вкарат нужните организационни и лични промени, които да приготвят системата за посрещане на разнообразни сюжети.
 Проф. Иво Петров: Има няколко основни заболявания, до които COVID-19 води Проф. Иво Петров: Има няколко основни заболявания, до които COVID-19 води
Свидетели сме на гръмки изявления в разнообразни направления за разнообразни средства за лекуване на ковид – бих се въздържал от комент...
На всички, които са гледали моето изявление в утринния блок на телевизия BTV през днешния ден (7 октомври 2020 г.) e ясно, че в нито един миг не съм твърдял, че нашата здравна система няма да издържи, а в противен случай, че даже няма потребност от стягане на ограниченията. Защото при тези равнища на ежедневна заразеност на 100 000 души население сме на едно от най-благоприятните места в Европа и е повече от явно, че както превантивната по този начин и здравната тактика у нас сега действат извънредно добре.
Радвам се, че институциите и професионалните сдружения работят в колаборация и че макар актуалната “COVID ” конюнктура, пациентите със болести извънредно значими от медикосоциална позиция за нашето общество - като сърдечно-съдови, онкологични, ендокринологични, още веднъж имат нужния достъп до навременна и ефикасна здравна помощ, каквато им се поставя за възстановяване на тяхната прогноза и качество на живот.
Сигурен съм, че с общи старания и следвайки всекидневно изменящата се епидемиологична обстановка и създавайки и прилагайки съвременни способи за предварителна защита и лекуване на тази нова за нашата планета зараза, човешката популация ще оцелее и изводите, които ще си извадим и научните открития, които ще създадем в хода на пандемията, ще ни създадат по-силни. Горд съм, че доста наши изследоватески и научни екипи не са елементарни наблюдаващи и „ послушници “ на това, което се ползва в другите страни, а са основатели на съвременни методики по тематиката, които ще бъдат следвани от интернационалната здравна общественост в бъдеще.
Благодаря на всички за напъните, милосърдието и взаимопомощта в тази тежка за всички нас обстановка и още един път апелирам за уместност и акуратност в предаване на думите! ", акцентира проф. Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР