“Подготовката на страната ни в в Организацията за икономическо сътрудничество

...
“Подготовката на страната ни в в Организацията за икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

МВнР: България няма да признава паспорти, издадени от окупирани зони в Украйна

“Подготовката на страната ни в в Организацията за икономическо съдействие и развиване върви напред и на 25-ти август в Министерство на външните работи се състоя съвещание на междуведомствения координационен механизъм за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. На това съвещание взеха присъединяване както заместник-министърът на Министерство на външните работи Велислава Петрова, по този начин и вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Петканов, който изрази готовността си служебният кабинет да работи за присъединението на страната ни в организацията. На 30-31 август се организира и неофициална среща на външните министри на Европейски Съюз във формат “Гимних ”. В нея участваше заместник-министър Велислава Петрова, като бяха разисквани връзките “ЕС-Африка ”, методът за бъдещите връзки на Европейски Съюз и Русия, в това число и разнообразни аспекти на тематиката за визовата политика на Европейски Съюз по отношение на Русия. В разследване на срещата стана ясно, че паспортите, издавани от окупираните територии няма да бъдат признавани ".

Това съобщи заместник-министърът на Министерство на външните работи, Костадин Коджабашев, на брифинг в министерството, съобщи кореспондент на БГНЕС

Коджабашев разгласи, че Македонската патриотична организация ще бъде удостоена с афиш на Св. Св. Кирил и Методий. Ще бъде излъчено и изказване от страна на президента Радев.

Към момента има подадени 7 заявки за гласоподаване в Украйна. Първата група дипломати, която ще възвърне активността на посолството ни там, ще замине на 11 септември и в случай че има задоволителен брой заявления и могат да бъдат обезпечени безвредни условия, секция ще бъде разкрита. 29 000 са подадените досега заявки за гласоподаване в чужбина.

След антибългарските изказвания на албанския министър председател Еди Рама в министерството е извикан за диалог албанския дипломат. Подготвя се и срещата на общностите ни в Албания с президента, която може да се състои до края на идната седмица.

Относно тежката злополука в Кечкемет, министър Коджабашев разгласи, че към този момент двама от тримата признати в болница са към този момент изписани. Той разгласи също по този начин, че подготовката на изборите в Украйна също върви по проект.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР