Поделението на Европейската прокуратура в Милано залови авоари и задържа

...
Поделението на Европейската прокуратура в Милано залови авоари и задържа
Коментари Харесай

Службата на Кьовеши разкри измама за €40 млн. чрез фирми у нас

Поделението на Европейската прокуратура в Милано залови активи и задържа шестима души след откриване на комплицирана мрежа от открити компании в България, Нидерландия, Полша и Словакия.

Фирмите продавали електроника и компютърно съоръжение на фиктивни компании в Италия на цени, много по-ниски от действителните. Те били ръководени от подставени лица, с цел да се избегне заплащането на Данък добавена стойност. Така били спестени големи суми от налози.

Схемата довела до големи данъчни заеми, а след това - до големи престъпни облаги, които били изпирани. Нанесените на бюджета на Европейски Съюз вреди се пресмятат на 40 милиона евро, оповестяват от службата, ръководена от Лаура Кьовеши.

Събраните доказателства при предварителното следствие са довели до арест на шестима души и 60 обиска в няколко страни членки през октомври 2022 година В края на януари т.г. делегираните прокурори в Милано издали позволение за конфискация на парцели, първокласни коли, бижута и пари в брой, както и за заледяване на банкови сметки, на обща стойност 40 млн. евро.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР