Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални започват протести с рози

...
Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални започват протести с рози
Коментари Харесай

Руснаци протестират с рози и сърца за затварянето на Навални

Поддръжниците на кремълския критик Алексей Навални стартират митинги с рози и сърца и възнамеряват в неделя да проведат събирания със запалени свещи в дворовете на жилища в Русия, макар предизвестията, че могат да бъдат задържани , оповестява " Ройтерс ".

Съюзниците на Навални оповестиха, откакто през последните няколко седмици полицията против ареста и пандиза на опозиционния политик. Но те желаят руснаците да покажат взаимност с Навални, като се събират пред домовете си за 15 минути на Свети Валентин, осветяват факли на мобилните си телефони и подреждат свещи във формата на сърце.

" Путин е боязън. Навални е обич. Ето за какво ще спечелим ", написа Леонид Волков, един от околните съдружници на Навални в Twitter, когато прикани хората да се събират.
 Затворен в клетка в съда, Навални се подиграва на Путин и притегля последователи
Затворен в клетка в съда, Навални се подиграва на Путин и притегля последователи

Голяма част от това, което Навални прави в съда, е деликатно калкулирано

Навални бе задържан предишния месец при завръщането си от Германия след лекуване на отравяне в Сибир, което съгласно доста западни страни е нервно-паралитичен сътрудник. Той бе вкаран в пандиза на 2 февруари за нарушение на условно предварително освобождение по изфабрикувани, съгласно него, обвинявания .

Той упреква Путин за отравянето , а западните страни обмислят нови наказания против Русия . Кремъл отхвърля всякакво присъединяване и се съмнява, че Навални е токсичен.

Волков, който е в Литва, е един от няколкото съдружници на Навални , които в този момент са в чужбина или са под домакински арест в Русия.

Той прикани хората да заливат обществените медии със фотоси от неделните събирания - ново начинание за опозицията, което наподобява на политическите дейности в прилежаща Беларус .
 Русия пусна интернационална заповед за арест на съдружник на Навални
Русия пусна интернационална заповед за арест на съдружник на Навални

Леонид Волков сега е отвън Русия

Друг деятел прикани дамите да образуват човешка верига на пешеходна улица в Москва в неделя следобяд в поддръжка на брачната половинка на Навални Юлия , за която бе обявено, че е тази седмица.

Повече от 100 дами, най-вече на към двадесет и тридесет години, се появиха по улица " Арбат " в централната част на Москва, с цел да оформят веригата, прихващайки мощен мраз и вятър и държейки бяла лента с дължина над 100 метра.

Няма арести или конфликти с полицията . Друга, само че по-малка човешка верига се образува в Санкт Петербург, вторият по величина град в Русия.

Някои правозащитни организации упрекват полицията, че употребява непропорционална мощ против протестиращите през последните седмици. Кремъл отхвърля репресиите от полицията и споделя, че митингите са противозаконни, защото не са утвърдени и рискуват да разпространят COVID-19.

Путин омаловажава ролята на Навални говорейки на среща на основните редактори на най-вече проправителствени медии предходната седмица, Путин отхвърли да употребява името му, определяйки го като " подсъдимия ".

" Този ​​подсъдим е употребен тъкмо когато се натрупва умората на хората по целия свят , в това число и у нас. Раздразнението се натрупа, хората са недоволни, в това число от изискванията на живот, от равнището на приходите. Било то пандемично или не пандемично. Кой е отговорен? Властите. Но това е ориста на управляващите ", разяснява Путин, представяйки го за демонстрация на яд към управляващите поради пандемията.
 Наришкин загатва, че Навални и други несистемни опозоционери в Русия са предатели
Наришкин загатва, че Навални и други несистемни опозоционери в Русия са предатели

Сътрудничели на непознати специфични служби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР