Поддържането на здравословен режим може да е доста изморително, ако

...
Поддържането на здравословен режим може да е доста изморително, ако
Коментари Харесай

Как да преминем към здравословно хранене в девет лесни стъпки

Поддържането на здравословен режим може да е много изморително, в случай че нямаме концепция от кое място да стартираме. Понякога потребните артикули у дома просто липсват и още веднъж се връщаме към потреблението на полуфабрикати. Тези девет стъпки ще ви оказват помощ елементарно да преминете към здравословно хранене:
1. Оставете полуготовите храни
При полуготовите храни най-големият проблем не се крие във високото наличие на мазнини и калории, а в многото скрити помощни субстанции и захари. Комбинацията на пресни храни със сосове от супермаркета също не е целесъобразна. Здравословните зеленчуци, комбинирани с полуготов артикул, към този момент няма да са толкоз здравословни.
2. Приготвяйте сами менюто си
 6 правила за здравословно хранене, които можете да нарушите 6 правила за здравословно хранене, които можете да нарушите
Експерти разкриха кои правила на здравословното хранене могат да бъдат нарушени. 1. Не яжте след шест часа Няма да напълнеете, в случай че гняв...
Логично стигаме до втората стъпка към здравословното хранене – готвенето. Трудно ви е да преминете към режим, при който сами подготвяте храната си, тъй като не намирате време? Можете да вършиме заготовки на нужните за седмицата артикули в един съответен ден. Съхранявате ги в хладилника или фризера и ги вадите, когато пристигна време да сготвите идващото ядене.
3. Здравословни ресурси
Хапването на домашни ястия и чисти артикули става още по-лесно, в случай че държим у дома здравословни ресурси. Наличието на долап за чипсове и шоколади има противоположния резултат. Можем да засищаме глада си с доста по-полезни храни, които е хубаво да имаме на разположение – плодове, зеленчуци, кисело мляко, орехи, картофи, овесени ядки, пълнозърнест ориз и други
4. Плодове вместо сладки
Така можем да осъществим по-лесно и стъпка четири. Ако изпитвате апетит за сладко, просто си изберете нещо от кошницата с плодове в хола. Плодовете съдържат естествени захари и са богати на витамини и фибри, което ги прави доста по-полезни от шоколада.
 Кои 5 зодии са последователи на здравословното хранене? Кои 5 зодии са последователи на здравословното хранене?
Здравословното хранене в последно време стартира да добива все по-широка известност. Много от хората залагат на това да употребяват само...
5. Качествени артикули
Който желае да се храни здравословно, е добре да следи за качеството на продуктите, които слага на масата. Няма по какъв начин да вършим тест за пестициди и антибиотици в храната си всякога. Но сезонните и локалните фермерски артикули сигурно са положително решение.
6. На пара вместо на грил
Много от нас позволяват грешката да готвят с доста лой. Във фурната можете да изпечете всичко без капка олио, когато готвите във фолио. Модерните тигани също разрешават пърженето с минимално количество лой. За най-здравословно се счита готвенето на пара.
7. Полезни мазнини
 Опасно ли е да храним децата си вегански? Опасно ли е да храним децата си вегански?
Множество хора се хранят вегетариански или даже вегански. Но имат ли право да хранят и децата си по този метод – дали това не е в...
Тялото ни има потребност от мазнини. Те са източник на сила и са нужни за усвояването на някои потребни субстанции. Хубаво е да различавате здравословните мазнини, които откриваме в рибата, авокадото и ядките. Надениците, саламите и пържените картофи могат доста да покачат наличието на триглицериди в кръвта.
8. Малко сол
Всекидневната консумация на доста сол покачва кръвното налягане, натоварва бъбреците и нарушава лигавицата на стомаха. Не би трябвало и изцяло да я зачерквате от менюто. Използвайте повече подправки, лук, чесън, с цел да подобрите усета на ястието. А за край може да добавите малко сол.
9. Зеленчуци като главно ядене
Хубаво е да свикнете да не гледате на салатата и зеленчуците на пара единствено като на гарнитура. Най-полезно е, в случай че те доминират във вашите съществени хранения. Салатите могат да съдържат яйца и месо за усет, а диповете с авокадо са не по-малко вкусни от крема сиренето.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР