Поддържаме връзка с ръководствата на тези компании в България. Представителите

...
Поддържаме връзка с ръководствата на тези компании в България. Представителите
Коментари Харесай

Австрия скочи да брани Билла и ОМВ, бойкотът не би бил полезен

„ Поддържаме връзка с управленията на тези компании в България. Представителите им споделиха, че надзор се прави всеки ден и че контролът е нещо положително и належащо. Но интензитетът на тези инспекции е много неочакван. При ОМВ да вземем за пример са били тествани близо 10% от всички пунктове за зареждане с горива “, сподели Купфер.

Така комерсиалният консултант към австрийското посолство разяснява засилените инспекции на Национална агенция за приходите по отношение на използването на наредбата за артикули с висок фискален риск. Според редица медийни изявления инспекциите са били ориентирани към обекти на „ Билла “ и ОМВ в България по отношение на австрийската позиция за Шенген. Приходната организация излезе със известие, в което акцентира, че се ревизират разнообразни търговски обекти, а финансовият министър Асен Василев отхвърли фокусът да е върху австрийски компании.

„ Винаги сме казвали, че контролът от страна на съответните органи е нужен. Но инспекциите би трябвало да бъдат бързи и не би трябвало да бъдат диспропорционални. Като цяло коментарът ни е: „ Нека да има надзор, само че при съответните предпоставки “, сподели още той.

Бойкот на австрийските компании в България няма да е потребен, тъй като те оперират тук посредством дъщерни сдружения, регистрирани в България, наемат български чиновници и заплащат налози в България, сподели още Купфер в коментар на апела на ръководителя на АИКБ Васил Велев за несъгласие на австрийски начинания поради решението на Виена да допусне страната в Шенген по вода и въздух, само че не и по суша.

Запознахме се с думите на Васил Велев, който доста почитаме като предприемач. Бойкотът като цяло не води до решение, а предизвиква вреди, сподели Филип Купфер.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР