подчертава, че фондът е готов и отворен за разговори за

...
подчертава, че фондът е готов и отворен за разговори за
Коментари Харесай

Китайска компания прави фонд от 1 млрд. евро за инвестиции в Сърбия

подчертава, че фондът е подготвен и отворен за диалози за съдействие в Сърбия с всеки локален или интернационален вложител, оповестява сръбската медия b95.

© Aly Song Още по тематиката
Кой желае да купи Банка Пиреос

Сигурните претенденти са БАКБ на Цветелина Бориславова, Инвестбанк на Петя Славова и гръцкият притежател на Пощенска банка
15 юни 2018
Продава се хъб

Създаването на газовия разпределителен център може да отвори за приватизация газовата мрежа в България
15 юни 2018
Мнения Daily: Защо Германия заплаща за банкрутирала Гърция

И още: Каква Македония е добра за България; Нужни ли са положителни юристи, когато имаш положителни прокурори
14 юни 2018
BAT избра Румъния за развиване на бездимните си цигари с инвестиция за 800 млн. евро

Цигареният тръст ще усилва производството си и ще сътвори 200 нови работни места
14 юни 2018
Китай заобикаля американските мита върху вноса на стомана

Компаниите заобикалят комерсиалните ограничения, като изместват производството си в чужбина
13 юни 2018 Китайската капиталова компания Sino Group обмисля да сътвори фонд, който ще влага към 1 милиарда евро (1.2 милиарда долара) в Сърбия, оповестява SeeNews. Компанията има интерес към реализирането на планове в превоза, енергетиката, телекомуникациите, селското стопанство и строителството, споделя шефът на компанията Джин Франк Ли, представен от новинарската организация Танюг.

Интерес към превоза, енергетиката и строителството

" Главният фокус е върху превоза, пристанищата, построяването на мостове, връзки, водоснабдяването и отводняването в градските и селските региони, електроснабдяването, селското стопанство и главните активи, нужни за обезпечаване на нематериални артикули или услуги - за просвета, обучение, просвета и опазване на здравето ", отбелязва Ли.

Той изясни, че този фонд ще бъде образуван като част от световната китайска самодейност за пътя на коприната - Belt and Road, ще бъде учреден в сходство с интернационалните стандарти и ще действа по транспарантен и пазарно насочен метод, както всички капиталови фондове по света.

Модел

Партньорството сред обществена и частна компания е един от моделите,които се обмислят, защото предлага композиция от капитал и външно финансиране. Възможно е и нахлуване на интернационалните пазари посредством обществено предложение на акции. Ли акцентира, че фондът е отворен за диалози за съдействие в Сърбия с всеки локален или интернационален вложител, оповестява сръбското радио b92.

Преговори

По-рано този месец Томислав Николич, началник на Националния съвет за съдействие с Русия и Китай, провежда среща с представители на китайската Sino, с цел да дискутира евентуалните вложения в страната,
" Това не е първата среща, която имаме с Николич. Вече сме се срещали в Шанхай с представители на Power Chin и на Шанхайската фондова борса, чиито представители показаха предпочитание да вземат участие в реализирането на планове в Сърбия ", добави Ли.

На срещата на 5 юни в Белград участваха министри и представители на пет сръбски министерства - на строителството, енергетиката, търговията, финансите и земеделието, споделя Ли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР