Подавани са редица сигнали, свързани с работата на Фонда за

...
Подавани са редица сигнали, свързани с работата на Фонда за
Коментари Харесай

Фондът за лечение: Децата няма да бъдат лишени от правата си в чужбина

Подавани са редица сигнали, свързани с работата на Фонда за лекуване на деца. Неслучайно толкоз доста са шефовете в обособените години. Това сподели на конференция зам.-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева в отговор на въпрос подавани ли са сигнали до способени органи по отношение на работата на Фонда за лекуване на деца, съобщи " Фокус ".
" Екипът на Касата е извънредно способен, обработвайки цялата информация, обвързвана с издаване и обработка на формулярите. Няма никакво напрежение ", съобщи тя. " Ще има временен интервал, в който ще се обезпечи равномерен преход сред Фонда за лекуване на деца и НЗОК ", разяснява Жени Начева.
" За предходни интервали не мога да приказвам, единствено за интервала, в който съм бил аз. Екипът, който работи в отдела за лекуване в чужбина си прави работата съвършено по протокол. След като е пристигнало решение на Съвета за даден пациент, Касата е изпълнила уговорката си ", съобщи доктор Дечо Дечев. " Нормално е, когато изпращаш някой за лекуване авансово да знаеш какъв брой ще коства то ", сподели още той.
" Децата в бъдеще няма да бъдат лишени от правата си за лекуване в чужбина. От позиция на прозрачността, НЗОК е най-публично ръководената институция “, разгласи Начева. „ Бюджетът се приема от Народно събрание, числата са ясни “, разяснява тя. „ Заявили сме, че ще поставим старания за всички специалности да има медицински стандарти. Предложението ни е това да стане с обща разпоредба, с цел да имаме гаранция, че един стандарт няма да стане факт 3 месеца след различен “, съобщи зам.-министърът. „ Ще има ясно избрани количествени стандарти за всички специалности, с брой експерти и равнища на подготвеност “, сподели още Жени Начева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР