Подаването на оставка без никакви уговорки е реалното поемане на

...
Подаването на оставка без никакви уговорки е реалното поемане на
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: Защо хора от БСП си промениха виждането за избор на председател?

”Подаването на оставка без никакви ангажименти е действителното вдишване на отговорност, тъй като сме очевидци в нашата партия в минали интервали при доста по-тежки загуби отговорност не е била поемана от управлението на партията. Включително част от вътрешната съпротива на партията са били част от предходни управления, когато е трябвало да се поема отговорност ”.
Това сподели депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” Стоян Мирчев в ефира на „ Здравей, България”.

Мирчев съобщи, че след европейските избори всички партии са губещи. „ Фактите са два. Ние загубихме тези избори при целия капацитет, който имахме поради свадите месец преди изборите и недоволството от ръководството на ГЕРБ, само че е и факт, че Българска социалистическа партия от всички партии, които вкарват евродепутати е единствената партия, която подвига резултатите си по отношение на предишните евроизбори. Губещи сме всички в тези избори, тъй като ниският % на хората, отишли да гласоподават, демонстрира, че те са отвратени от политическата класа в България”, добави той.

Стоян Мирчев разяснява мнението на вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия, че предлагането за директен избор на ръководител на партията е противоуставен. „ Няма нищо противоуставно заради простата причина, че съгласно измененията в него към този момент ръководителят на партията се избира от цялата партия посредством гласоподаване. В момента уставът е по този метод, т.е. няма нищо противоуставно. Те се плашат от този избор, тъй като е доста по-висша форма на народна власт, когато не едни избрани хора, малцинство от партията, избират ръководител, а цялата партия. Интересното е, че хората, които желаят да върнат остарелия текст в устава и да не се избира ръководителят от цялата партия, а от Конгреса, част от тях бяха тези, които пропагандираха тъкмо за противоположното, когато променяха устава. Въпросът е какво ги е предиздвикало единствено една година по-късно да си сменят отношението”, изясни депутатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР