Подарил ли е Бойко Борисов българско овчарско куче на президента

...
Подарил ли е Бойко Борисов българско овчарско куче на президента
Коментари Харесай

Борисов не бил подарил куче на Путин, той сам си го взел

Подарил ли е Бойко Борисов българско овчарско куче на президента на Русия Владимир Путин или Путин самичък си го е взел? Лидерът на ГЕРБ описа нова версия за историята от 2010 година, когато актуалният съветски държавен глава бе министър-председател и посети публично София. Снимката от срещата в Министерския съвет, на която Путин гушка връченото му от Борисов кутре, тогава обиколи света. Повдигането на тематиката за връзките сред двамата политици в този момент - близо 12 години по-късно, когаго Русия атакува Украйна и спря газа за България, мощно възмути Борисов. На конференция в централата на ГЕРБ през днешния ден той разгласи:

" Сега се лигави една, като изяснява за кученцето и газта. Не ви ли е позор, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България ". 

" Сега вие гушкате шпицове, дребни, такива-онакива, дето не мяза доста... кокер шпаньоли, болонки, а нямаше българско куче. И като пристигна Путин, тогава беше премиер, неговото, което взе, го гледа и напряко му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и по този начин го взе. Аз му споделих: " Ако ще го гледаш, ти го давам, " описа Борисов. " Иначе ги обичам като деца, няма да ти го дам ". Той ми вика: " Обещавам, че ще го виждам " - дано да ме опровергае. "

" Минаха няколко дни и му се обадих по телефона. Викам: " Ей, да не вземете в този момент да го разпорите да му търсите чипове, подслушватели, това е душичка златна, няма да го пипате, " продължи ръководителят на ГЕРБ. 

През ноември 2010 година Путин бе на трето еднодневно посещаване в София - по покана точно на Борисов. Визитата докара до подписването на съглашение сред " Газпром " и Българския енергиен холдинг за основаването на компанията за строителство на българската права от газопровода " Южен поток ". След почерпка в битов ресторант, тогавашният съветски министър председател се прибра в Москва с дарове - обратно на разказаната нагоре история, а кучето бе връчено публично на гала в Гранитната зала та Министерския съвет. 

Пак през днешния ден, на въпрос кой е виновен, че България е подвластна от съветския газ, Бойко Борисов върна лентата до основаването на страната: " Още когато хан Аспарух, хан Кубрат, хан Крум, българските велики ханове се откриват на тази територия, са създали по този начин, че да сме геостратегически най-близко до тях (до Русия - б.р.). "

След като означи, че по време на комунистическия режим в България газопреносната мрежа е била развивана по този начин, че да се построи цялостна взаимозависимост от Русия, той изрази мнение, че само държавното управление на ГЕРБ е работило за същинска диверсификация и я е постигнало, за което заслужава благодарности.

" Ясен ли съм? " обърна се той към журналиста, който зададе въпроса. " Това са нарисувани обстоятелства и в случай че кажеш " Не е по този начин ", се качваме - в този момент нямам такава джипка, Кирил Петков я кара, само че все ще намерим, шкодата е долу - и ще те повеждам от точка до точка, до момента в който кажеш " Да ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР