,,Подадохме сигнал в прокуратурата, като аз лично определям днешния ден

...
,,Подадохме сигнал в прокуратурата, като аз лично определям днешния ден
Коментари Харесай

СО: Край на търговията с кости, камъни и кръв в Софийските гробища

,,Подадохме сигнал в прокуратурата, като аз персонално дефинирам днешния ден като завършек на търговията с кости, камъни и кръв. Години наред се е допускало поругаване на мястото за безконечен покой на околните ни, превърнато в пъкъл.``

Това съобщи Румен Димитров, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Общинското дружество " Гробищни паркове ".

„ Установихме търговия с гробни места, опакована през преместване на костите на покойници от дребни обитаеми места в България, придобивайки места в гробищните паркове на София за продажба “, разкри той.

Димитров описа за случа, в който останките на кремирани хора са изземани, с цел да се предадат местата, на които са положени.

„ Всички знаете, че цената на място в Централни гробища, заради недостига, който занапред ще се задълбочава, е десетки пъти по-голяма от цената по разпоредба, която се заплаща към Следствен отдел към окръжна прокуратура. Разчитаме на прокуратурата и институциите да си свършат работата, ние ще спомагаме. Заварихме тиня до коляно, притеснителна конюнктура, рекети.

Димитров добави, че получават десетки тъжби, а той персонално е получил закани, пред Следствен отдел към окръжна прокуратура, където са хората, които го заплашват.

,,,Приключихме работа с някои от тях, само че сигурно това не е нищо спрямо вредите, които са нанесли на обществото и които щяха да нанесат “, изясни той.

По думите му неналичието на защита разрешава организирането на незаконна група от хора, които да се насочат към едно място.

„ Тази незаконна група си има началник и се надявам институциите да открият кой е. Няма да кажа кой е той, тъй като всички, разрешили си да кажат обществено имена, имат заведени няколко производства. “

„ Спряхме всички противозаконни практики. Част от тях погребваха околните ни в алеите сред гробовете. Повечето хора, с които се разделихме, определяха Оперативна програма „ Гробищни паркове “ като компания. Завявам им – това не е компания, а дружество, основано да обезпечи спокойствието на околните ни, които не са измежду нас към този момент, а не е основано за печалба``, добави той.

Димитров съобщи, че оттук насетне поема уговорката за всичко, което би трябвало да бъде споделено с институциите и обществото, ще бъде споделено и, че ще прекъсне всички измами, противозаконни практики и жестоко тъпчене на нормите,

,,Това не е последният сигнал, който ще подам “, безапелационен е той.

Той акцентира, че занапред ще има доста работа по този проблем.

„ Отнякъде би трябвало да тръгнем с бистрота в ръководството. Навсякъде намирам драма. Разширението на Централни гробища към този момент е в развой на работа. Предстои да се пусне социална поръчка и Следствен отдел към окръжна прокуратура да избере реализатор. В обозримо малко бъдеще това ще се случи. Разбира се, има трудности, които би трябвало да изгладим. Приоритет на кмета Васил Терзиев е да се оправим с най-наболелите проблеми, измежду които са и 2 км изчезнали огради. “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР