Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща

...
Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща
Коментари Харесай

Кирил Петков след срещата със синдиката на полицаите: Подадохме си ръце

Подадохме си ръце. Оттук нататък работата ще продължи. Следващата среща я насрочихме за понеделник.

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков след срещата му с представители на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), написа bTV.

„ Синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка, с цел да създадем промените, които са нужни в Министерство на вътрешните работи и оттук насетне отговорността е споделена, с цел да имаме едно в действителност работещо министерство с хора, които дават всичко от себе си да бъдат вярно оценени и въпреки това да сме сигурни, че структури и елементи от Министерство на вътрешните работи, които не са работещи и градивни, ще бъдат реформирани “, разясни министър председателят.

Вътрешният министър съобщи, че не за първи път се срещат с управлението на синдикатите.

„ Правим ежемесечни срещи от края на предходната година. Обмисляме съществени структурни промени в Министерство на вътрешните работи, които не могат да бъдат осъществени без присъединяване и мнението на синдикатите в Министерство на вътрешните работи. Няма никакво подозрение, че възнагражденията, които сега се получават от чиновниците на Министерство на вътрешните работи са изостанали, в това число и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото е да вземем за пример Министерството на правораздаването “, добави той.

По думите му синдикатите имат вяра на управлението на Министерство на вътрешните работи.

„ Не можем да имаме министерство, което е със конструкция от преди 50-60 години при радикално изменени обществено-политически и стопански връзки “, съобщи Рашков.

„ Лично аз съм удовлетворен от тази среща и най-много от това, че съблюдаваме една наложителна процедура – сега, в който вървят митинги да стартират и договаряния. Със сигурност не сме в положение да решим всички или даже по-голямата част от проблемите, които провокираха тези митинги – най-малко не бързо и не незабавно. Затова те ще продължат, както са планувани. Но ще продължим и нашето съдействие с министър-председателя и министър Рашков ”, съобщи представителят на УС на СФСМВР Валентин Попов.

По думите му, в случай че в Министерство на вътрешните работи стартира промяна по метода, по който синдикатите я намират за естествена и уместна, ще я поддържат.

„ Ако това ще е в полза на обществото и на чиновниците от министерството сме подготвени в някои случаи да подкрепим даже и непопулярни ограничения. Говоря по принцип не мога да уточнявам сега, тъй като сме доста надалеч от този стадий. Позицията ни остава такава, каквато е била до момента. Към момента нямаме индикации, че нарастване на заплатите на чиновниците ще се случи. Това е причина да продължим с митингите и вероятно нататък с договаряния ”, добави той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР