Подадох оставка като прокурор, заяви в свое обръщение във Фейсбук

...
Подадох оставка като прокурор, заяви в свое обръщение във Фейсбук
Коментари Харесай

Обръщение на Иван Гешев: Обещавам да продължа битката за истина и справедливост

Подадох оставка като прокурор, съобщи в свое послание във Facebook някогашният основен прокурор Иван Гешев.

„ Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика ”, уточни той.

„ Затова през днешния ден приказвам на българите в България - по този начин, както дадох обещание - с ясното схващане, че политическите проблеми се позволяват с политически средства . Днес ви давам обещание единствено едно - да продължа борбата за истина и правдивост в нашето Отечество “, акцентира Иван Гешев.

„ На първо място основният прокурор трябваше да бъде отхвърлен посредством смяна в законите, направена категорично за мен. Под прикритието на сякаш европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и  следствия по основни каузи с висок публичен интерес. За мен е явно, че приключването на информация от страна на осведомени по тези каузи към директно засегнатите е главната причина за бързата им и брутална реакция към мен . Методите им към този момент са обществено известни “, споделя още бившият основен прокурор.

Ето цялостния текст на изказването му:

" Братя и сестри българи,

През последните месеци пред очите на цялата нация и интернационалната общественост Прокуратурата на Република България е подложена на невиждан напън и жестоко нелегално вмешателство в работата на правосъдната система. За да се овладее и този финален бранител на народа и да се употребява за репресии. Дори се оказахме в парадоксалната обстановка, в един миг още преди да е обнародван указът за освобождението ми официално да има двама основни прокурори. Явно страхът е огромен и графикът на дълбоката страна и задкулисието би трябвало да бъде спазен с цената на всичко. В опит да блокират работата ни по основни и изключително чувствителни за страната каузи, силите на мрака, както аз ги назовавам, започнаха поредност от дейности, присъщи за властническите и мафиотски режими!

Последователната ни битка против незаконни олигарси и против крадливи партийни водачи докара в последните месеци до невижданото обединяване на висши политици, мафия и горист бизнес.

Техният под паника боязън бе подбуден от моята и на прокуратурата увереност. Тази увереност ги накара да покажат своите същински лица и своето прикрито до този миг взаимоотношение.

И по тази причина в този момент се пробват да овладеят и да подчинят прокуратурата. Защото ще създадат всичко допустимо делата да не влязат в съд и да няма правдивост за откраднатите национални пари.

На първо място основният прокурор трябваше да бъде отхвърлен посредством смяна в законите, направена категорично за мен. Под прикритието на сякаш европейски стандарти се целеше да се предотврати дългогодишната ни работа и следствия по основни каузи с висок публичен интерес.

За мен е явно, че приключването на информация от страна на осведомени по тези каузи към директно засегнатите е главната причина за бързата им и брутална реакция към мен. Методите им към този момент са обществено известни. Те постоянно, по разпоредбите на мафията, стартират с спокоен опит за послушание и приемане на техните условия, които постоянно са мощно изкушаващи, само че постоянно свързани с изменничество! И в случай че това не сработи, не престават с откровени закани в това число и за човешки животи, и най-после с реализация на заканите. Всичко това освен споделих, че ще се случи, само че то се случи и ще продължи да се случва пред очите ни. Безскрупулно и даже без опит за обикновено възпитание.

Хората са разнообразни. Повечето за моя наслада избират морала и нравствеността, някои - измяната и позора! Аз не съм мислил и разсъждавал върху изкушенията, които ми предлагаха, тъй като не съм имал съмнения и подозрения в избора си. Да, не съм непогрешим и съм бъркал. Но пред проклятието и позора аз избрах истината и достолепието. Избрах образеца на Левски и заветите му, а не позора на измяната.

Каква е през днешния ден действителността в Родината ни?

Намираме се на кръстопът, намираме се във време разделно.

Или ще се преборим за истината и за справедливостта, или ще предадем завета на хилядите, починали за свободата на националната страна България.

Или ще отхвърлим измамата и гаврата на корумпираните политици и ще се извисим като народ в целия си растеж, или ще се примирим с наведена глава и в никакъв случай към този момент няма да можем да се надигнем.

Или ще защитим българските полезности и добродетели и националното ни и персонално достолепие, или ще пожертваме бъдещето на страната ни - бъдещето на децата и внуците ни.
Изборът е на всеки един от нас.

Мафията, без значение какъв брой надълбоко е проникнала в обществено-политическия живот и с какви запаси разполага - тя неизбежно бърка тогава, когато е мощно притисната от правото и закона.

Цялото ни общество през днешния ден е изправено пред избор.

Аз направих своя избор - да не мълча и да не преклонявам глава пред несправедливостта.
Днес приказвам последно като магистрат, откакто съблюдавах закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор.

Направих го със съзнанието, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите тогава, когато корупцията и кражбите са превърнати в държавна политика.
Затова през днешния ден приказвам на българите в България - по този начин, както дадох обещание - с ясното схващане, че политическите проблеми се позволяват с политически средства.

Днес ви давам обещание единствено едно - да продължа борбата за истина и правдивост в нашето Отечество ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР