Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване

...
Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата привлече към наказателна отговорност кмет на община за купуване на гласове

Под управлението на Софийска градска прокуратура (СГП) се организира следствие за осъществено закононарушение срещу политическите права на жителите – по член 167, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На съображение събрани доказателства Софийска градска прокуратура притегли в качеството на обвинен М.Ц. - кмет на община в област Стара Загора, за предложение и предоставяне на имотна полза на разнообразни лица за да ги склони да гласоподават за опредена политическа партия и претендент.

Извършени са голям брой дейности по следствието – разпити на очевидци, в това число над 10 лица пред арбитър, претърсвания и изземвания в обитаеми места в област Стара Загора. Намерени и конфискувани са парични средства в размер на 10 000 лв. и лист с имена.

По време на разпитите очевидците са разказали за метода, по който били събирани от обвинения в ромската махала на обитаемото място, като М.Ц. им предложил и давал суми в размер на по 50 лв. за всеки, с цел да гласоподават за съответна политическа партия и претендент. Над 20 лица са удостоверили, че са получили сумата от 50 лв. по време на всеобщо разпределяне на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на парцели и създаване на водопроводна мрежа. Отправяни били и закани към тях.

Материалите по досъдебното произвеждане са изпратени и признати от СГП по подготвеност от Териториално поделение – Казанлък при Районна прокуратура – Стара Загора. Разследването се прави от екипи на наблюдаващи прокурори и следователи със съдействието на структурите на ДАНС за района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР