Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се провежда наказателно

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се провежда наказателно
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Враца обвини трима лекари за длъжностно присвояване

Под управлението на Районна прокуратура – Враца се организира наказателно произвеждане за длъжностно заграбване на 32 476 лв., благосъстоятелност на „ МБАЛ „ Христо Ботев “ - Враца, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Враца

В хода на следствието е открито, че в МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца е било разкрито поделение по „ Съдова хирургия “. За да дава отговор на медицинския стандарт за битие на такова поделение в болничното заведение,са били формирани документи, че работят и са назначени на главен трудов договордвама лекари, с приета компетентност по съдова хирургия, измежду които и началникът на отделението доктор Р. Ц.

Разследването е открило, че единият от лекарите в отделението по „ Съдова хирургия “ в МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца - доктор Х. М., в никакъв случай не е осъществявал медицински действия в болничното заведение във Враца, не е прочут на никого от личния състав на здравното заведение, а е работил в други болнични заведения на територията на област Шумен. На същия доктор са били превеждани парични средства като заплащане за присъединяване в комплицирани интервенции, за което са били съставяни публични документи с погрешно наличие - графици за наряди, протоколии други Районна прокуратура – Враца е открила, че по същото време доктор Х.М. е осъществявал здравна активност в болничното заведение в Шумен. Така в интервала март 2013 година - декември 2015 година на този доктор е заплатена парична сума в общ размер 32 476 лева

Към наказателна отговорност са привлечени доктор Р.Ц. – шеф поделение „ Съдова хирургия “, доктор С.Л. и доктор О.Ц., някогашен и сегашен изпълнителен шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца за това, че в интервала март 2013 година – декември 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение, в съизвършителство са присвоили в интерес на трето лице (в изгода на доктор Х.М.) парични средства, благосъстоятелност на МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца, поверени им да ги ръководят (чл. 202 ал.2 НК), като за улеснение на присвояването доктор Р.Ц. е направил и документно закононарушение по член 311 ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР